Izvor: Telegraf.rs, 10.Jan.2017, 16:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ogromna pljačka za Božić u Boru: Ukrali tonu i po bakra vrednog dva i po miliona dinara!

Velika pljačka bakra teškog 1,410 tona i vrednog dva miliiona dinara dogodila se u RTB Bor na Badnji dan ili na Božić, sapšteno je iz tog rudarskog basena.

Zasad nije poznato kako su kradljivci u dane uspeli neopaženo da uđu u krug Topionice i rafinacije, izbegnu obezbeđenje, sigurnosne kamere i iznesu gotovo tonu i po bakarnih blokova iz magacina ovog basenskog preduzeća.

U RTB-u očekuju da Policijska uprava u Boru da odgovor na pitanje kako je moguće da se >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << ukrade roba teška skoro tonu i po, a da to niko na vreme ne primeti ni spreči.

Ukradena roba, kako se navodi, je efikasnošću policije, pronađena u ulici 7. jula istoga dana kada je krađa i prijavljena, preciznije 8. januara uveče i vraćena u magacin Topionice i rafinacije.

- Krađa se desila ili na Badnji dan ili na Božić, a magacioner Topionice prijavio je nestanak žaket i taping-blokova osmog januara ujutru. Policiju smo istog trenutka obavestili o krađi i podneli krivičnu prijavu protiv NN počinioca - izjavio je Saša Perišić, pomoćnik generalnog direktora RTB za bezbednost na radu.

U pisanoj izjavi dostavljenj medijima, Perišić kaže da ne želi da nagađa scenario po kojem su kradljivci uspeli da iz kruga preduzeća iznesu tako „težak“ plen.

- Nadamo se da će to nadležni organi u vrlo kratkom roku otkriti i da će počinioci biti pronađeni i adekvatno kažnjeni. Radi kvaliteta dalje istrage, to je sve što o ovom slučaju može da se kaže - kaže Perišić.

Dodao je da će, ukoliko se istragom utvrdi da su kradljivci u ovoj akciji imali logističku podršku radnika RTB-a, svi biti sankcionisani u skladu sa Kolektivnim ugovorom preduzeća i težinom počinjenog dela.

Vrednost robe koja je bila ukradena iz magacina Topionice je oko dva i po miliona dinara, a reč je o bakarnim blokovima koji se koriste u procesu proizvodnje.

(Telegraf.rs/Tanjug)


Pogledaj vesti o: Bor

Nastavak na Telegraf.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.