Odlikašima 18 kompjutera

Izvor: MC Bor, 24.Dec.2011, 14:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odlikašima 18 kompjutera

Bor, 24. decembar
RTB i niški „Jugo impeks“ poklonili računare najboljim borskim osnovcima
Autor: G. Tončev Vasilić
Da je veoma važno da sva deca u Boru, a posebno ona talentovana, imaju pristup računaru, ali i da preduzeća koja dobro posluju imaju sluha za potrebe te dece, na praktičnom primeru, koji bi po rečima generalnog direktora RTB-a Blagoja Spaskovskog trebalo da slede >> Pročitaj celu vest na sajtu MC Bor << i ostale uspešne firme, pokazao je kombinat bakra uručivši, 23. decembra, najboljim borskim osnovcima 18 kompjutera. RTB Bor je, naime, niškoj firmi „Jugo impeks“, koja se bavi sakupljanjem i reciklažom elektronskog otpada, ove godine predao oko osam tona rashodovane IT-opreme, a zauzvrat je po jednom odlikašu  iz svake osnovne škole u Boru obezbedio računar najmodernije generacije.
-Akcija u koju se upustio RTB Bor sa niškom firmom u potpunosti je u skladu sa vremenom u kojem živimo. Ovo je vreme kibernetike i računara, vreme u kojem informatika više nije nepoznanica. To vreme, međutim, obavezuje velike kompanije da razmišljaju o deci, pre svega onoj sa velikim talentom koji je sputan materijalnom situacijom. Zato mi je posebna čast i pravo zadovoljstvo što će kompjutere dobiti najbolji učenici – kazao je Spaskovski.
Ističući da je akcija plod osamnaestogodišnje saradnje niške firme sa Basenom, vlasnik „Jugo impeksa“ Vujadin Šćekić dodao je:  - Moralna obaveza, kada imate poslovnog partnera kao što je RTB, jeste i moralna obaveza prema građanima Bora. Sa generalnim direktorom osmislili smo ovu akciju, ali tako da ona ima za cilj upućivanje pomoći tamo gde je ona najpotrebnija, ali u pravcu edukacije. A, ja ću biti srećan da makar dvoje od vas 18-oro završi sutra metalurgiju koja je budućnost ovog grada – poručio je Šćekić.
Basen ovim činom, dodao je, ne samo da je pokazao visok stepen društvene odgovornosti, već je, pridružujući se akciji „Otpiši otpad“,  još jednom potvrdio i svoju opredeljenost da posluje u skladu sa najvišim standardima zaštite čovekove okoline.

Nastavak na MC Bor...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MC Bor. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MC Bor. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.