Obeležena krsna slava Opštine Bor – Đurđic

Izvor: Bor030.net, 16.Nov.2014, 22:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obeležena krsna slava Opštine Bor – Đurđic

Svetom arhijerejskom Liturgijom i presecanjem slavskog kolača obeležana je danas krsna slava Opštine Bor i Crkvene opštine borske, Đurđic. Predsednik Opštine Bor, uz želje za dobrim zdravljem i uspehom, čestitao je svim vernicima današnju slavu.

Njegovo preosveštenstvo Episkop timočki gospodin Ilarion održao je jutros u Hramu velikomučenika Georgija u Boru Svetu arhirejesku Liturgiju u saslužbovanju >> Pročitaj celu vest na sajtu Bor030.net << sveštenika borske crkve.

U zgradi Opštine Bor u prisutvu mnogobrojnih zvanica, odbornika, članova Opštinskog veća, direktora javnih preduzeća i gostuju iz drugog gradova, Episkop Ilarion osveštao je i blagoslovio slavski kolač koji je presekao sa domaćinom slave predsednikom Opštine Bor Živoradom Petrovićem i generalnim direktorom Rudarsko-topioničarskog basena (RTB) Bor Blagojem Spaskovskim.

Njegovo preosveštenstvo Episkop Ilarion poručio je prisutnima i svim građanima Bora da je ovaj grad živ i da treba da se razvija i napreduje. On je istakao da je važno zajedničko upravljanje potencijalima koje Bor ima od kojih su materijalni u rukama izabranih predstavnika vlasti, a duhovni povereni sveštenstvu i crkvi.

Neka ovo naše današnje okupljanje bude jedan dobar temelj, a takođe i nastavak svih prethodnih okupljanja i dešavanja na ovom mestu u gradu Boru. Da zajedno mi sa duhovne strane i vi koji se bavite svetovnom vlašću pomognemo, koliko do nas stoji, da ovom narodu bude bolje.

Svima vama danas okupljenima želim dobro zdravlje i telesno i duhovno da se radujete u zajedničkom okupljanju, da se radujete ovakvim prilikama i da uvek znate da ćemo jednog trenutka biti dužni da Bogu damo odgovor za sve ono što činimo, rekao je između ostalog Episkop timočki gospodin Ilarion.

Predsednik Opštine Bor Živorad Petrović čestitao je slavu svima koji je proslavljaju i poželeo je da u miru i sa dobrim zdravljem obeleže današnji dan.

Nastavak na Bor030.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Bor030.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Bor030.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.