OTAC MONSTRUM: ZAKLAO SAM TAMARU DOK JE GLEDALA CRTANI

Izvor: Kurir, 24.Jul.2010, 08:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

OTAC MONSTRUM: ZAKLAO SAM TAMARU DOK JE GLEDALA CRTANI

BOR - „Tačno je, ubio sam svoju ćerku. Zario sam joj nož u srce dok je gledala crtani film ispred televizora“, rekao je Srđan N. (31) inspektorima policije posle privođenja.

On je uz veliki napor, pod dejstvom sedativa koje je popio posle hapšenja, isprekidano i sporo, delimično opisivao kako je ubio svoje dete:

- Pre ubistva popio sam puno lekova za smirenje... Ne znam tačno kad je to bilo jer sam izgubio >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << pojam o vremenu. Mislim da sam je ubio u sredu po podne, malo pošto sam je doveo iz Kučeva i stavio da gleda televiziju - rekao je Srđan N., jedva uspevajući da ostane budan.

Kako kaže naš izvor iz policije, on ni u jednom trenutku nije pokazao kajanje, a neprekidno je nerazgovetno ponavljao da je za sve kriva njegova žena Vesna N.

- Varala me je... Plašio sam se da će sa decom otići kod drugog muškarca... Nisam mogao da podnesem da moja miljenica drugog čoveka zove „tata“ - usporeno je govorio ubica u policiji.

Nije mogao da se seti krvi koja je liptala, ni da li se dete branilo, niti kako je uzeo kuhinjski nož, ali je uporno ponavljao da je Vesna N. kriva za tragediju:

- Zbog nje sam hteo i da prerežem vene. Ona je to uradila - govorio je.

Na pitanje inspektora zbog čega je presudio ćerki, rekao je:

- Bio sam ljubomoran. Sad znam da će me na kraju ostaviti...

On je sve vreme govorio o braku sa Vesnom u sadašnjem vremenu iako ga je ona ostavila pre nekoliko nedelja.

Tokom ispitivanja oca-ubice u borsku policiju stigli su i rezultati obdukcije. U izveštaju je navedeno da je devojčica jednom ubodena nožem direktno u srce, od čega je odmah preminula. Na osnovu brojnih drugih povreda konstatovano je da je neposredno pre smrti brutalno udarana po glavi i telu. Kako saznajemo od izvora bliskog istrazi, isključena je mogućnost da je bila seksualno zlostavljana. Sveža krv koja je nađena u činiji najverovatnije je njegova.

Podsetimo, tragedija se odigrala u sredu po podne u ulici Đure Jakšića. Tamara N. (4) je tog dana s ocem doputovala iz Kučeva, gde je živela s majkom, dok se roditelji nisu rastavili. Iako je Srđan N. tražio da u slučaju razvoda ona živi s njim, devojčica to nije htela i na dan ubistva je plakala i preklinjala majku da je ne šalje kod oca.

M. Veličković - S. Marković

Majka Vesna: Ne znam kako ću ovo da preživim

Vesna N., majka ubijene Tamare, skrhana bolom nije imala snage da identifikuje telo ćerke. To je učinio Vesnin otac, koji je organizovao jučerašnju sahranu u selu Neresnica kod Kučeva:

- Nisam je videla ni posle.. Kovčeg je zatvoren... Ne znam kako je ubijena. Rodbina mi je rekla da ima povrede po glavi, leđima, zadnjici. Teško mi je, mnogo mi je teško. Dali su mi lekove, pod sedativima sam... Nadam se da će Srđan dobiti zasluženu kaznu - kroz suze je rekla devojčicina majka.

Ona je ponovila da je Srđan stalno pio i da ih je pijan maltretirao i razbijao stvari po kući.

- Umeo je da skoči na mene, da preti, da mi zavrne ruku. Na decu je znao da se izviče, da ih malo šljepne, ali nije bio nasilan prema njima. Nisam mogla da pretpostavim da je u stanju da nekom od njih ovo uradi - kaže ona.

Vesna tvrdi da je Srđan pored alkohola konzumirao i marihuanu, ali i antidepresive.

- Sedam godina smo u braku. Oduvek je pio, ali je s godinama bio sve gori i gori. Majka ga je izbacila iz kuće zbog alkohola i droge. Govorio je da ima crne rupe, da mu „pukne film“ i da ne zna šta radi. Stalno me je optuživao da ga varam. Sada priča kako sam imala ljubavnika, a do pre nedelju dana živeli smo zajedno u kući moje tetke u Neresnici. Trpela sam taj pakao zbog dece. Odrastala bez roditelja, nisam želela da i moja deca imaju istu sudbinu - plačući je govorila Vesna N.

Srđan i Vesna upoznali su se na tomboli u Kučevu, gde su oboje radili. Kasnije su ostali bez posla. Srđan je povremeno nadničio, ali bi kući donosio samo pola nadnice, dok je ostalo trošio na alkohol i marihuanu. Vesna i on su sa troje dece živeli od socijalne pomoći i dečjeg dodatka.

- Ne znam kako ću ovo da preživim, ne znam.. Prijavila sam pretnje policiji u dva navrata, ali ništa od toga. Evo kako se završilo...

„Morali smo da ga pustimo“

Zamenik upravnika Opšte borske bolnice dr Goran Joksimović izjavio je da je Srđan N. u njihovu bolnicu primljen u subotu po podne. On je, kako kaže, zadržan na posmatranju, ali je već ujutru pušten kući jer nije bio ni agresivan ni psihotičan.

- Na predlog dr Dragice Radošević ostao je na posmatranju. Pošto je prenoćio u bolnici, više nije bio ni pijan ni agresivan i mi nismo imali osnov da mu produžimo boravak. To je mogao da učini samo sud - istakao je dr Joksimović.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.