Novi bager u borskom basenu

Izvor: S media, 07.Jun.2010, 17:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi bager u borskom basenu

Na površinski kop rudnika bakra "Veliki Krivelj" kod Bora dopremljen je novi hidraulični bager vredan oko četiri miliona evra, kupljen uz pomoć kredita Fonda za razvoj Republike Srbije.

Upravnik rudnika Vidoje Adamović je izjavio da je reč o najvećem bageru firme "Komatsu", čija je zapremina kašike 22 kubika, što je tri puta više od sadašnjih bagera u borskom basenu, preneli su lokalni mediji.

Nabavka opreme i mehanizacije za rudarstvo, u vrednosti od 25 >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << miliona evra, deo je biznis plana RTB-a za nastavak eksploatacije rudnika bakra u Boru i Majdanpeku.

Sredstvima Fonda za razvoj do sada su kupljena dva buldožera i 10 kamiona nosivosti 220 tona, a očekuje se i nabavka grejdera i bušilica.
Pogledaj vesti o: Bor

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.