Nikakve eksplozije u topionici u Boru nije bilo

Izvor: Kolektiv.co.rs, 12.Nov.2017, 18:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nikakve eksplozije u topionici u Boru nije bilo

Priča koja je plasirana medijima je netačna RTB. – Informaciju da se u borskoj topionici dogodila eksplozija, koju su pojedini mediji, ističući reči „eksplozija“ i „snažna detonacija“ u naslovu, objavili danas, rukovodstvo Topionice i Rudarsko-topioničarskog basena Bor najoštrije je demantovalo. –Evo nas na licu mesta, kod konvertora broj 4 koji, kao što vidite, radi normalno – rekao je dr Ivan Najdenov rukovodilac radne jedinice konvertori-rafinacija u borskoj Topionici. –Ovde smo da demantujemo priču koja se danas pojavila u sredstvima informisanja, a to je najbolje uraditi sa lica mesta. Ovde nema nikakvih problema, proces proizvodnje teče sasvim normalno, niko nije povređen, nema nikakve materijalne štete i konvertor broj 4 radi uobičajeno. Apsolutno nikakvog zastoja u topionici nije bilo i priča koju su mediji danas plasirali jednostavno nije tačna – izjavio je Najdenov. Uz molbu da mediji, pre nego što objave neku informaciju, provere sa rukovodstvom RTB-a saznanja do kojih su došli na ovaj ili onaj način, generalni direktor RTB-a Bor Blagoje Spaskovski je kazao: –Ovo je topao proces, iskričenje iz konvertora se dešava svaki čas i normalna je pojava prilikom topljenja bakra. Ne smemo dozvoliti da se u medijima zloupotrebljava nešto što je potpuno uobičajena stvar, moramo pokrenuti krivične postupke protiv onih koji su izazvali ovakvu situaciju u javnosti – izjavio je Spaskovski. Pojedina sredstva informisanja objavila su danas da se u borskoj Topionici dogodila eksplozija u kojoj nije bilo povređenih, ali je materijalna šteta velika. Članak Nikakve eksplozije u topionici u Boru nije bilo se pojavljuje prvo na Kolektiv.

Nastavak na Kolektiv.co.rs...






Povezane vesti

RTB: Konvertor u Topionici nije eksplodirao

Izvor: Bor030.net, 12.Nov.2017

Nadležni u Rudarsko-topioničarskom basenu (RTB) Bor saopštili su danas da se nikakva eksplozija u Topionici bakra nije dogodila. Nadležni u borskom kombinatu dematovali su objave u medijima i na društvenim mrežama da se u Topionici bakra “dogodila eksplozija sa velikom materijalnom štetom”....

Nastavak na Bor030.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kolektiv.co.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kolektiv.co.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.