Nesreća u rudniku u Boru: Povređeno 10 radnika

Izvor: B92, 16.Feb.2024, 17:22

Nesreća u rudniku u Boru: Povređeno 10 radnika

Desetoro radnika kompanije CC-3 Majning konstrakšn iz Bora prevezeno je do Borske bolnice, nakon što se prilikom spuštanja u rudarsko okno desila nesreća.

Kako se navodi, do nesreće je došlo kada je prilikom spuštanja u okno takozvana rudarska kibla u kojoj se nalazilo desetoro radnika naglo zastala i zbog toga je došlo do cimanja i tom prilikom nekoliko radnika je zadobilo povrede.

"Svih desetoro radnika je kolima hitne pomoći odmah prevezeno u borsku bolnicu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << na opservaciju i, prema rečima lekara, niko od njih nije životno ugrožen. Dvojica radnika, jedan sa zadobijenim povredama pršljenova i drugi sa otvorenim prelomom noge, prema rečima lekara, upućeni su na dalje lečenje u ortopedske klinike", ističe se u saopštenju dostavljenom Tanjugu.

Iz kompanije CC-3 Majning konstrakšn, koja je podizvođač "Ziđin majninga", dodaju da će detalje nesreće utvrditi istraga.

Iz kompanije izražavaju iskreno žaljenje zbog nesreće koja se dogodila i dodaju da ona pokazuje da, bez obzira na svu pozornost i sprovedene mere bezbednosti, rudarska delatnost nažalost uvek sa sobom nosi rizik.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Bor

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

CC-3 Mining: Nezgoda u rudniku u Boru, 10 radnika povređeno, nema životno ugroženih

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Feb.2024

Desetoro radnika kompanije CC-3 Mining Construction iz Bora, prevezeno je kolima hitne pomoći do borske bolnice, nakon što je danas oko 11 sati, prilikom spuštanja u rudarsko okno došlo nezgode, saopšteno je iz te kompanije.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.