Nezgoda u RTB Bor, nema povređenih

Izvor: RTS, 02.Nov.2016, 15:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nezgoda u RTB "Bor", nema povređenih

U Rudarsko-topioničarskom basenu "Bor" došlo je do varničenja i prskanja nekoliko kapljica vrelog rastvora iz topioničkog konvertora, zbog kvara dela instalacija na njemu, potvrđeno je RTS-u. Nema povređenih.
Šestoro radnika se preventivno javilo na lekarski pregled, nakon čega su se vratili na posao i kućama.

Rudarsko-topioničarski >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << basen "Bor" saopštio je danas da je u noći između utorka i srede u Topionici manja količina rastopa pala na platformu, oštetila kablove za napajanje, merenje i signalizaciju
"Varnice su oprljile šestoricu radnika koji su, nakon pregleda u borskoj bolnici, vraćeni kućama", piše u saopštenju.
Kako se dodaje, posledice su vrlo brzo sanirane, pa proizvodnja u ostalim delovima Topionice i Fabrici sumporne kiseline nije prekidana, odnosno "produžena je samo pauza između dve konvertorske operacije".
Mediji su ranije danas javili da su se sinoć oko 23 sata u pogonu nove topionice RTB "Bor" zapalile trake, što je, kako su naveli, prouzrokovalo opekotine kod sedmorice radnika, kao i da su na lice mesta u rekordnom vremenu stigle vatrogasne ekipe i ugasile vatru.
Naveli su i da je policija reagovala od prvog trenutka havarije i da se ceo slučaj ispituje.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

UMALO IZGORELA SEDMORICA RADNIKA: Zapalile se trake u RTB Bor

Izvor: Telegraf.rs, 02.Nov.2016

U pogonu nove topionice RTB Bor, noćas oko 23 sata zapalile su se trake, što je prouzrokovalo opekotine sedmorici radnika...Po jednoj verziji reč je o šestorici, po drugoj o sedmorici topioničara, a na lice mesta u rekordnom vremenu stigle su vatrogasne ekipe i ugasile vatru. Radnici su dobro...

Nastavak na Telegraf.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.