Narodna stranka Bor: LOŠ RAD GRADSKE VLASTI UZROK VEĆINE KOMUNALNIH PROBLEMA

Izvor: TimockeVesti.net, 06.Apr.2023, 11:22

Narodna stranka Bor: LOŠ RAD GRADSKE VLASTI UZROK VEĆINE KOMUNALNIH PROBLEMA

Bor, 6. april – Komunalni problemi u gradu Boru su jedan od najvećih izazova s kojima se stanovnici grada suočavaju već dugi niz godina. Prema izjavi Dragan Markovića, predsednika Gradskog odbora Narodne stranke u Boru, većina ovih problema je uzrokovana lošim radom gradske vlasti, čiji se nedostatak kvaliteta u rukovođenju javnim sektorom osećaju svi građani.
– Gradonačelnik Bora je nedavno najavio da će se krenuti u prolećno uređenje grada, što navodno nije rađeno >> Pročitaj celu vest na sajtu TimockeVesti.net << prethodnih deset godina. Ova izjava izaziva pitanje – da li je gradska vlast samo šminkala grad u prethodnom periodu? Sudeći po činjenici da građani i dalje imaju brojne komunalne probleme, moguće je da je to istina. Javni sektor u gradu Boru predstavlja posebnu priču. Milijarde dinara budžetskih sredstava su prenete kroz subvencije Toplani Bor, koja je jedan od najboljih pokazatelja kakvu vlast imaju Borani. Blizu dve milijarde dinara preneto je u prethodnih godinu dana, ali ni to nije pomoglo. Ova grejna sezona ostaće upamćena kao najgora u istoriji Bora, a kao spas vlast obećava toplanu na sečku. Međutim, to nije rešenje problema, s obzirom na to da će se kupovina uglja po nepoznatim, ali sigurno rekordnim cenama, ići iz budžetskih subvencija. Ova situacija samo ukazuje na nesposobnost i/ili bahatost vlasti, koja se više brine kako da omogući budućem privatnom partneru zaradu, nego da reši probleme stanovništva – rekao je Dragan Marković.
– Strategija lokalnog održivog razvoja, koju su pompezno najavili i izglasali pre desetak godina, ostala je bez primene. Budžet se troši na način da se pošto-poto sredstva moraju potrošiti, a Akva park košta koliko i nova toplifikaciona mreža. Da li je ovaj park važniji od nove mreže ili nove bolnice? Vlast koja nema strategiju razvoja grada, koja nema jasno postavljene ciljeve, ne može vladati drugačije – rekao je Marković.
Članak Narodna stranka Bor: LOŠ RAD GRADSKE VLASTI UZROK VEĆINE KOMUNALNIH PROBLEMA se pojavljuje prvo na Borske Narodne Novine.

Nastavak na TimockeVesti.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Narodna stranka Zaječar: NEODGOVORNA SNS VLAST NASTAVLJA SA URUŠAVANJEM VODOVODA

Izvor: TimockeVesti.net, 06.Apr.2023

Saopštenje Narodne stranke u Zaječaru objvljujemo u celini. Zaječar, 6. april – Gradski odbor Narodne stranke u Zaječaru povodom donošenja Nacrta Rešenja gradskog veća Grada Zaječara o davanju saglasnosti JKP „Vodovod“ Zaječar na Odluku o usvajanju Elaborata o ceni „tehničke vode“-pogodne...

Nastavak na TimockeVesti.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TimockeVesti.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TimockeVesti.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.