Narodna biblioteka Bor: MANGA I TELO – JAPANSKO VIZUELNO PRIPOVEDANJE

Izvor: TimockeVesti.net, 24.Okt.2023, 05:30

Narodna biblioteka Bor: MANGA I TELO – JAPANSKO VIZUELNO PRIPOVEDANJE

Bor, 24. oktobar – Prof. dr Ana Došen održaće u petak 27. oktobra u 19 sati predavanje pod nazivom Manga i telo: sloboda i granice japanskog vizuelnog pripovedanja.
Ana Došen je japanološkinja i vanredna profesorka Fakulteta za medije i komunikaciju Univerziteta Singidunum u Beogradu, gde, između ostalog, predaje o japanskoj vizuelnoj kulturi, uključujući film, animaciju (anime), strip. Bavi se teorijom umetnosti i medija, japanskom književnošću i kulturom.
U >> Pročitaj celu vest na sajtu TimockeVesti.net << međuvremenu, pročitajte i njen rad „Subverzivne odlike manga kulture…“
Predavanje je deo programa Mange na srpskom, u okviru kojeg je održana i radionica crtanja mangi, odnosno adaptacija srpskih narodnih i autorskih pesama i priča u stilu mangi.
Članak Narodna biblioteka Bor: MANGA I TELO – JAPANSKO VIZUELNO PRIPOVEDANJE se pojavljuje prvo na Borske Narodne Novine.
Pogledaj vesti o: Bor,   Japan

Nastavak na TimockeVesti.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TimockeVesti.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TimockeVesti.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.