Narodna biblioteka Bor: Alber Kami, književnik ili filozof?

Izvor: MC Bor, 30.Mar.2013, 14:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Narodna biblioteka Bor: Alber Kami, književnik ili filozof?

Bor, 30. mart
Autor: A.M.
Sinoć je u Narodnoj biblioteci Bor održano književno veče povodom stogodišnjice rođenja Albera Kamija, francuskog književnika i filozofa i dobitnika Nobelove nagrade za književnost.
O književnim delima Albera Kamija govorila je i razgovarala sa gostima Violeta Stojmenović, bibliotekar Odeljenja posebnih fondova i periodike, trudeći se da Kamijevo stvaralaštvo prikaže i približi posetiocima iz različitih uglova. Bilo je reči o njegovoj poetici, romanima, pripovetkama, dramama i esejima koji su manje poznati široj čitalačkoj publici, a koji imaju veliku umetničku vrednost.
Za sledeću nedelju najavljeno je veče posvećeno filozofiji Albera Kamija, kao i prikazivanje filma „Stranac“ Lukina Viskontija.

Podeli/Sačuvaj

Nastavak na MC Bor...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MC Bor. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MC Bor. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.