Narodna Stranka Bor: LOKALNA VLAST RADI U KORIST ŠTETE SVIH BORANA!

Izvor: TimockeVesti.net, 20.Jun.2023, 11:33

Narodna Stranka Bor: LOKALNA VLAST RADI U KORIST ŠTETE SVIH BORANA!

Saopštenje Narodne stranke u Boru objavljujemo u celini
Bor, 20. jun – Vlast koja je uspela da kroz subvencije potroši više milijardi dinara budžetskih sredstava namenjenih Toplani, kao svojevrsnom protočnom bojleru, ne zaslužuje da vodi Bor. Asfaltiranje, popločavanje, betoniranje bez adekvatnog nadzora pokazuje svu bahatost i nedomaćinsko ponašanje. Uništavanje Doma kulture u Gornjanu je najočigledniji primer. Njima su važniji zimski letnjikovci, razni golubarnici, >> Pročitaj celu vest na sajtu TimockeVesti.net << proslave i slavlja.
Godinama vlast obmanjuje građane ugroženih sela da imaju rešenje za sve probleme lukavo ubacujući termin Trujkanov potok. Izglasali su Odluku o pristupanju izradi Prostornog plana grada Bora (još jedan pokazatelj da lokalna vlast radi po diktatu vrhuške iz Beograda imajući u vidu da je Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture već donelo Odluku o izradi Strateške procene uticaja Prostornog plana za donje ležište rudnika „Čukaru Peki“, pri čemu se područje posebne namene širi preko Slatine i Oštrelja sve do Donje Bele Reke).
Zahtevi meštana Šarbanovca (sa priloženim potpisima), Krivelja i Oštrelja, koji ističu da nisu upoznati sa tzv. Programskim osnovama za rešavanje njihovih problema i zato traže zaustavljanje svih nezakonitih aktivnosti od strane vlasti. Ovo pokazuje kakve su razmere neodgovornosti lokalne i republičke vlasti. Uspeli su da posvađaju meštane ovih i drugih sela. To je nedopustivo.
Da je vlasti samo do marketinga jasno pokazuju i razna dokumenta koja su usvajali prethodnih godina. Plan razvoja opštine Bor, razvoja poljoprivrede i dr. samo su mrtvo slovo na papiru. Operativni plan odbrane od poplava koji svake godine utvrđuju je tek bruka i obmana. U njemu nema ni pomena opasnosti od plavljenja Donje Bele Reke i Krivelja. Iz tačke 6-Program mera i radova na smanjenju rizika od poplava u 2023. godini (PREVENTIVNE MERE) to se i vidi. Začepljeni kanali u gradu i selima to potvrđuju. Na stranu što se naplaćuje republička taksa za odvodnjavanje.
Aerodrom Bor, Savača, dvorac Karađorđevića u Brestovačkoj banji, Železnička stanica, “Kapija Bora”, strelište… Koliko obmana!
Na kraju, usled inflacije i poskupljenja mnogih proizvoda većina građana se dovodi u težak položaj. Penzioneri se obmanjuju nekakvim povećanjima penzija. Potrošačka korpa je pokazatelj katastrofe. Uzalud mediji pod kontrolom vlasti papagajski ponavljaju priču o napretku i nikad većem blagostanju naroda.
Ne treba zaboraviti ni kako su trošili budžetska sredstva u predizbornim kampanjama i to preko Centra za socijalni rad, kao i za prikrivenu kupovinu glasova. Primer je podela paketića i dr. Socijalne karte građana ih ne interesuju. Korisnika Narodne kuhinje se stide. Grad još uvek nema ombudsmana, ali izdvaja milione za advokatske usluge. Neverovatno i – nezakonito.
Sve nabrojano je samo pokazatelj da ovoj vlasti ništa nije sveto, da je budžet njihov plen koji, kako oni shvataju, moraju pošto-poto da što pre potroše.
Članak Narodna Stranka Bor: LOKALNA VLAST RADI U KORIST ŠTETE SVIH BORANA! se pojavljuje prvo na Borske Narodne Novine.
Pogledaj vesti o: Bor

Nastavak na TimockeVesti.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TimockeVesti.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TimockeVesti.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.