Najveći bager u Evropi kopa u Boru

Izvor: Glas javnosti, Beta, 20.Jun.2010, 07:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Najveći bager u Evropi kopa u Boru

BOR - Rudarsko-topioničarski basen (RTB) Bor dobiće kredit od 10 miliona evra za nabavku rudarske mehanizacije, čime će se povećati ranije uzeti kredit Fonda za razvoj za iste namene, od 27 miliona evra. "Novi kredit biće upotrebljen za nabavku još četiri velika kamiona, dva bagera i bušilice", rekao je generalni direktor RTB-a Blagoje Spaskovski, prilikom puštanja u rad najvećeg bagera za dnevne kopove marke "komatsu".

  Spaskovski je precizirao da je reč o >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << povoljnom kreditu sa 2,5 odsto kamate, grejs periodom od tri godine i otplatom na deset godina.

  Direktor RTB-a je rekao da je bager, koji je počeo da radi, najveći u Evropi, budući da jednim zahvatom može da utovari 50 tona raskrivke.

  "Nova mašina, koja je od danas u rudniku, vredna je četiri miliona evra i imaće godišnji učinak kao četiri sadašnja bagera starih nekoliko decenija. Ovaj bager znači opastanak za RTB i Bor", naveo je Spaskovski.

  On je dodao da će se bržim raskrivanjem zemljišta doći do rude čiji je sadržaj bakra 35 odsto veći od sadašnje, kao i da će nove mašine dobiti i rudnik bakra u Majdanpeku.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.