Najteže na putevima Vojvodine

Izvor: B92, 15.Dec.2012, 19:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Najteže na putevima Vojvodine

Beograd -- Iz zavejanih vozila za 24 sata evakuisano više od 100 ljudi. Zbog smetova i leda obustavljen saobraćaj u nekoliko okruga u Srbiji, najkritičnije u Vojvodini.

Na putevima u Srbiji zbog snega, leda i smetova saobraćaj je obustavljen na deonicama u Borskom, Srednjebanatskom, Severnobanatskom, Južnobanatskom, Južnobačkom i Braničevskom okrugu.

Kao posledica snežnih padavina na teritoriji Srbije situacija je najkritičnija na teritoriji Vojvodina, gde su zbog >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << jakog vetra, koji je duvao brzinom i do 20 metara u sekundi stvarani vosoki snežni nanosi i smetovi, pa je na jednom broju putnih pravaca dolazilo do poprečavanja šlepera i blokade saobraćaja.

Prema informaciji Uprave saobraćajne policije saobraćaj je obustavljen na velikom broju puteva, a situacija je najteža u Srednjem Banatu u okolini Zrenjanina gde su sva raspoloživa sredstva iskorišćena za spasavanje zavejanih u smetovima kao i rasčišćavanje puteva do naseljenih mesta.

Odluke o proglašenju vanredne situacije su na snazi u pet opština: Kikinda, Žitište, Nova Crnja, Vrbas i Veliko Gradište.

Pripadnici Sektora za vanredne situacije u saradnji sa zaposlenima u Vojvodinaputu pročistili su saobraćajnica i evakuisali zaglavljene automobile i putnike.

Za sva motorna vozila neprohodni su sledeći putni pravci:

U Srednjebanatskom osam: Zrenjanin-Žitište, Sečanj-Boka, Novi Bečej-Melenci, Orom-Subotica, Čaloganj-Totovo Selo-Orom, Novi Bečej-Bašaid, Bašaid-Melenci, Boka-Kopak.

U Južnobačkom okrugu tri Bečej-Bačko Petrovo Selo, Temerin- Bačko Gradište, Bečej-Radevići, kao i u Južnobanatskom okrugu gde su neprohodni putei Kovačica-Idvor, Baranda-Sakule, Kovačica-Crepaja.

U Borskom okrugu nephodna su takođe tri putna prava Boljevac-Soko Banja, Lazinica-Majdanpek, Majdanpek-Donji Milanovac.

Za teretna vozila usled pojave snega i leda zabranjen je saobraćaj na svimim prilazima Kopaoniku, Goču, Goliji, Divčibarima i preko Tare, kao i na deonicama puteva u Borskom, Kolubarskom, Pomoravskom, Šumadijskom, Raškom, Rasinskom, Nišavskom, Zlatiborskom, Pčinjskom, Mačvanskom i Srednje Banatskom okrugu.

Prema najavi RHMZ-a u Vojvodini i na istoku zemlje moguća je pojava kiše koja će se lediti pri tlu usled niskih temperatura pa se apeluje na vozače da budu oprezni i ne kreću na put bez preke potrebe.
Pogledaj vesti o: Bor

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.