Najava rekonstrukcije: KAPIJA BORA DOBIJA NOVU NAMENU NAKON DVE DECENIJE ZASTOJA

Izvor: TimockeVesti.net, 08.Mar.2024, 06:01

Najava rekonstrukcije: KAPIJA BORA DOBIJA NOVU NAMENU NAKON DVE DECENIJE ZASTOJA

Bor, 8. mart – Nakon gotovo dve decenije neiskorišćenosti, Tržni centar Kapija Bora, koji je deo gradskog vlasništva, konačno će doživeti značajnu transformaciju. Gradski oci najavljuju ambicioznu rekonstrukciju ovog objekta, čime će se revitalizovati prostor od 1.700 kvadratnih metara. Plan je da se nakon uređenja ovog dela tržnog centra smeste važne javne institucije, uključujući sud i tužilaštvo.
Grad Bor >> Pročitaj celu vest na sajtu TimockeVesti.net << je već duže vreme suočen sa neiskorišćenim potencijalom Tržnog centra Kapija Bora, koji je prvobitno zamišljen kao multifunkcionalan prostor za poslovanje, prodaju, magacine i garaže na ukupnoj površini od 6.872 kvadratna metra. Nažalost, izgradnja je prekinuta pre 23 godine, i od tada ovaj objekat nije bio u funkciji, predstavljajući svojevrsno ruglo grada na glavnoj raskrsnici puteva.
Beogradska firma Energoprojekt Visokogradnja je trenutni vlasnik najvećeg dela Tržnog centra Kapija Bora, posedujući dve od četiri lamele koje se prostiru na blizu 4.700 kvadrata. Ostatak objekta je u vlasništvu Grada Bora, zajedno sa kompanijom Ziđin Koper, naslednikom RTB Bora.
Kapija Bora – Foto: Borske Narodne Ideja o revitalizaciji Tržnog centra Kapija Bora postojala je dugi niz godina, ali do sada nikada nije došlo do njene realizacije. Prostor ovog objekta, smešten na glavnoj raskrsnici puteva i obodu kompleksa Sportskog centra, sada će dobiti novu namenu. Gradonačelnik Borasa, u saopštenju, ističe da je rekonstrukcija neophodna kako bi se oživeo ovaj ključni deo grada, pružajući priliku za razvoj i modernizaciju.
Nakon završetka rekonstrukcije, planirano je da se na ovom prostoru smeste javne službe, sud i tužilaštvo, čime će se stvoriti jedinstveni administrativni centar u srcu Bora. Očekuje se da će ova inicijativa imati pozitivan uticaj na lokalnu zajednicu, stvarajući nove poslovne mogućnosti i poboljšavajući infrastrukturu grada.
Sada, kada je rekonstrukcija najavljena, građani Bora s nestrpljenjem očekuju početak radova i novu fazu u životu Tržnog centra Kapija Bora, koji će, nadaju se, postati simbol prosperiteta i razvoja grada.
Članak Najava rekonstrukcije: KAPIJA BORA DOBIJA NOVU NAMENU NAKON DVE DECENIJE ZASTOJA se pojavljuje prvo na Borske Narodne Novine.

Nastavak na TimockeVesti.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TimockeVesti.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TimockeVesti.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.