Izvor: TimockeVesti.net, 16.Feb.2024, 18:16

NEZGODA U RUDNIKU „CC-3 Mining Construction“: DESET RADNIKA POVREĐENO, ISTRAGA U TOKU

Bor, 16. februar – Kompanija „CC-3 Mining Construction“ danas je izdala saopštenje povodom nezgode koja se dogodila jutros oko 11 časova u jednom od rudarskih okana. Deset radnika ove rudarske firme zadobilo je povrede prilikom incidenta koji se desio tokom spuštanja tzv. rudarske kible u kojoj su se nalazili.
Prema saopštenju kompanije, do nezgode je došlo kada >> Pročitaj celu vest na sajtu TimockeVesti.net << je kibla, koja se koristi za prevoz radnika, naglo zastala prilikom spuštanja u rudarsko okno. Naglo zastajanje izazvalo je cimanje, što je rezultiralo povredama nekoliko radnika.
Svi povređeni radnici, njih desetoro, odmah su prevezeni kolima hitne pomoći u borsku bolnicu radi opservacije. Lekari su potvrdili da niko od povređenih nije životno ugrožen, ali su dvojica radnika sa ozbiljnijim povredama upućena na dalje lečenje u ortopedske klinike. Jedan radnik zadobio je povrede pršljenova, dok je drugi imao otvoreni prelom noge.
Kompanija „CC-3 Mining Construction“ izrazilila je iskreno žaljenje zbog nezgode i istakla da uprkos svim sprovedenim merama bezbednosti, rudarska delatnost uvek nosi određeni rizik.
Detalji nezgode biće utvrđeni kroz sprovođenje istrage, a kompanija je izrazila punu saradnju sa relevantnim organima kako bi se razjasnila uzroci incidenta.
Ova nezgoda naglašava važnost stalnog praćenja i unapređenja bezbednosnih mera u rudarskoj industriji kako bi se minimizirali rizici i obezbedila sigurnost radnika. Kompanija je obećala da će preduzeti sve neophodne korake kako bi se osiguralo da se slični incidenti u budućnosti spreče.















Članak NEZGODA U RUDNIKU „CC-3 Mining Construction“: DESET RADNIKA POVREĐENO, ISTRAGA U TOKU se pojavljuje prvo na Borske Narodne Novine.

Nastavak na TimockeVesti.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TimockeVesti.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TimockeVesti.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.