NEODRŽIVE ODLUKE O DODELI OPŠTINSKIH STANOVA

Izvor: MC Bor, 16.Dec.2011, 15:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NEODRŽIVE ODLUKE O DODELI OPŠTINSKIH STANOVA

Bor, 16. decembar
Saopštenje za javnost
Poštovani sugrađani,
Pored ostaloga želimo da vam još jednom ukažemo kako funkcioniše opštinska vlast, koja  nestručnošću ili  zloupotrebljavajući nečije pravničko znanje, uz glasove odbornika vladajuće većine, koji su samo jedna obična glasačka mašina, jer (čast izuzecima!) ne čitaju skupštinske materijale i nepripremljeni dolaze na sednice skupštine, >> Pročitaj celu vest na sajtu MC Bor << pa i ne znaju za šta glasaju kada im se od strane njihovih stranačkih vođa ponude predlozi i mišljenje.
Vlast donosi nesprovodive odluke iz samo njima poznatih razloga.
Naime, na poslednjoj sednici Skupštine opštine Bor  vladajuća koalicija je i pored apela našeg odbornika Dragana Markovića da se Predlog Odluke o dopunama Odluke o stambenim odnosima ne usvoji zbog nelogičnosti i nemogućnosti primene i vrati na doradu, istu je usvojila bez objašnjenja.
Nemogućnost primene Odluke je iz razloga što se pri bodovanju za rang listu u članu 32 g, tačka 2) pod A. Stambena situacija, stanovanje u neodgovarajućem stanu koji je svojina supružnika boduje sa 30 bodova iako u istom članu  pod tačkom 1) Pravo učešća na konkursu, između ostalog, stoji da pravo učešća na konkursu imaju supružnici koji su bez stana. Znači, koji nemaju nikakav stan!
Takođe, na sednici Skupštine opštine Bor, održanoj 27. septembra 2011. godine, mi smo odbornicima skupštine ukazali na neke nedostatke sadržane u Odluci o radnom vremenu trgovinskih, zanatskih i ugostiteljskih objekata u okviru tačke dnevnog reda u kojoj se razmatrao Predlog Odluke o izmenama i dopunama Odluke o radnom vremenu trgovinskih, zanatskih i ugostiteljskih objekata.  Nedostaci se odnose na kaznene odredbe te odluke koje su neprimenjive, a ovom prilikom želimo i vama našim sugrađanima da ukažemo na to.
Članom 6. stav 2. ove odluke određeno je da u dane vikenda (petak na subotu i subota na nedelju) radno vreme u svim vrstama ugostiteljskih objekata može početi najranije u 6.00 časova i trajati najduže do 1.00 časa narednog dana, osim noćnih, disko, dansing i kabare barova čije se radno vreme može utvrditi u nepromenjenom vremenu od 6.00 do 2.00 časa narednog dana.
Ugostiteljski objekti koji prekorače radno vreme u vreme vikenda učiniće prekršaj za koji je predviđena novčana kazna, ali zbog onih koje smo prethodno prozvali oni neće moći biti kažnjeni jer u članu 13. stav 1. tačka 3. koji propisuje kaznu za prekršaj iz člana 6. stav 2. stoji da će novčanom kaznom biti kažnjeno pravno lice i preduzetnik ako emituju muziku i izvode zabavni program na otvorenom (bašte, terase i sl.) posle utvrđenog vremena. Neprimenjivo, jer se prekršaji razlikuju.
Takođe, ugostiteljski objekti koji imaju bašte, terase i sl. prostore, kojima je članom 6. stav 4. iste odluke određeno da ne mogu na otvorenom emitovati muziku i izvoditi zabavni program nakon 23.00 časa radnim danom i nakon 24.00 časa vikendom (petak i subota), u dane državnih i verskih praznika i u periodu od 01. jula do 31. avgusta, u slučaju da ne poštuju ovu odredbu i učine prekršaj, neće moći biti kažnjeni jer u kaznenim odredbama odluke nije predviđena kazna za prekršaj iz člana 6. stav 4. odluke.
Poštovani građani, ovakvom nakaradnom odlukom ugostiteljski objekti će moći u dane vikenda da rade šta hoće, jer prekršaji koje eventualno budu činili radeći po celu noć i puštajući muziku neće moći biti sankcionisani pošto je voljom odbornika koji podržavaju lokalnu vlast doneta odluka kojom se za te prekršaje ne predviđa kazna.
Sve ovo napred navedeno građani opštine Bor treba da znaju jer se opštinska po ugledu na republičku vlast diči ,,evropskim manirima u rukovođenju“. Šminkanje stvarnosti, izokrenut redosled prioriteta, srozavanje životnog standarda, dužničko ropstvo, dvostruki standardi uz neviđenu medijsku manipulaciju je stanje Srbije u ovom trenutku. Maske su na vreme pale! Sreća je što će uskoro izbori na kojima će se narod osloboditi ove odnarođene vlasti koja bi najradije da ukine i izbore i opoziciju. Lažna obećanja stižu na naplatu. Narod je uvideo da pod ovom vlašću samo Evropska unija nema alternativu a sve ostalo je nebitno. Zarad dimne zavese zvane EU vlast očigledno promoviše ideju da i Srbija ima alternativu.
Opštinski odbor DSS Bor

Nastavak na MC Bor...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MC Bor. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MC Bor. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.