NEKAD BIO “CENTROISTOK”

Izvor: MC Bor, 09.Apr.2012, 17:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NEKAD BIO “CENTROISTOK”

Bor, 9. april
Autor: M.C.
U objektivu...
Nekada (ne baš tako davno) u Boru i Timočkoj Krajini postojala je velika kuća hrane i pića, Trgovinsko preduzeće “Centroistok” sa 72 prodajna objekta. Danas je, nakon privatizacije, od te glasovite firme ostala “šaka jada”, jedva da se i primećuje, kako u gradovima, tako i selima. U Gornjanu, na primer, ostala je samo stara, zaglavljena u neurednom prozoru Doma kulture, neugledna tabla sa natpisom >> Pročitaj celu vest na sajtu MC Bor << “Centroistok”.
-A i taj prozor liči na krst, jer i zgrada Doma kulture je oronula i sve manje služi selu, kao da čeka da i njoj Bog pomogne. Nekada je ovde bio i Poljoprom, pogon obuće, zadruga, stočne farme, radilo se i gradilo, bilo je naroda. Sada je sve drugačije, srećom imamo dve privatne prodavnice, navrate penzioneri-vele meštani.

Nastavak na MC Bor...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MC Bor. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MC Bor. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.