NASTAVLJA SE PROJEKAT IZGRADNJE POTPUNO NOVOG STAMBENOG NASELJA U BORU – GRAD TRAŽI PROJEKTANTE

Izvor: TimockeVesti.net, 05.Mar.2024, 07:02

NASTAVLJA SE PROJEKAT IZGRADNJE POTPUNO NOVOG STAMBENOG NASELJA U BORU – GRAD TRAŽI PROJEKTANTE

Bor, 5. mart – Grad Bor objavio je tender za izradu plana detaljne regulacije za formiranje stambenog naselja Čokanjica, u vrednosti od procenjenih 8 miliona dinara. Ovaj potez predstavlja značajan korak u planiranju razvoja grada i pruža novu perspektivu za proširenje stambenog prostora.
Prema dokumentu objavljenom u vezi sa tenderom, plan će, osim određivanja lokacija za stanovanje, utvrditi i prostor za neophodne sadržaje >> Pročitaj celu vest na sajtu TimockeVesti.net << i infrastrukturu potrebnu za funkcionisanje savremenog naselja gradskog tipa. Posebno je rezervisan prostor severno od planskog područja za javne sadržaje, uključujući dopunski gradski centar i javne službe u funkciji grada.
Planom višeg reda predviđena je izgradnja višeporodičnih stambenih zgrada sa spratnošću od P+6+Pk do P+8+Pk. Ove zgrade će biti obavezne da u suterenskom prostoru obezbede garažiranje automobila, dok će u prizemlju biti moguće osigurati prostor za poslovanje, usluge i druge komercijalne namene.
Jedan od ključnih elemenata plana je formiranje dopunskog gradskog centra, koji će pružiti komercijalne i javne sadržaje za postojeće i planirane stambene grupacije. Ovaj koncept dodatno doprinosi održivosti i raznovrsnosti novog stambenog naselja.
Rok za prijavu na tender je 11. mart, a zainteresovane strane mogu pronaći detalje na zvaničnom sajtu Grada Bora.
Podsećamo, većnici Grada Bora su u septembru prošle godine usvojili odluku o izgradnji ovog novog stambenog naselja.
– Većinom glasova usvojena je odluka za izgradnju stambenog naselja za kolektivno stanovanje sa svim pratećim sadržajima u mestu Čokanjica, između Bora 2 i Brestovca. U gradu je sve manje stambenog prostora pa bi se izgradnjom novog naselja, grad dodatno proširio – istakla je Dragana Nikolić Negranović, zamenik načelnika Odeljenja za urbanizam u Boru. Ovaj projekat nije samo korak ka rešavanju problema stanovanja, već i prilika za dalji razvoj grada i poboljšanje kvaliteta života njegovih stanovnika.
Članak NASTAVLJA SE PROJEKAT IZGRADNJE POTPUNO NOVOG STAMBENOG NASELJA U BORU – GRAD TRAŽI PROJEKTANTE se pojavljuje prvo na Borske Narodne Novine.

Nastavak na TimockeVesti.net...






Povezane vesti

BOR ĆE DOBITI CENTAR ZA UPRAVLJANJE OTPADOM – U PLANU RECIKLAŽNO DVORIŠTE, TRANSFER STANICA I KOMPOSTANA

Izvor: TimockeVesti.net, 06.Mar.2024, 06:32

Bor, 6. mart – Gradska uprava grada Bora raspisala je javni poziv za izradu plana detaljne regulacije (PDR) centra za upravljanje otpadom sa strateškom procenom uticaja na životnu sredinu, piše eKapija.. Kako je navedeno u dokumentaciji, u skladu sa Sporazumom o zajedničkom upravljanju komunalnim...

Nastavak na TimockeVesti.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TimockeVesti.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TimockeVesti.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.