NAREDNIH DANA TENDER ZA PROJEKTOVANJE NOVE BOLNICE U BORU – GRADNJA OBJEKTA OD 20.000 KVADRATA NAJAVLJENA ZA 2025. GODINU

Izvor: TimockeVesti.net, 20.Feb.2024, 06:32

NAREDNIH DANA TENDER ZA PROJEKTOVANJE NOVE BOLNICE U BORU – GRADNJA OBJEKTA OD 20.000 KVADRATA NAJAVLJENA ZA 2025. GODINU

Bor, 20. februar – Gradonačelnik Bora, Aleksandar Milikić, najavio je ambiciozan plan za izgradnju nove bolnice u naselju Novi gradski centar, prekoputa Doma zdravlja. Grad Bor je postavio sebi rok do kraja ove godine za završetak projekta, a javni poziv za projektovanje biće raspisan u narednim danima, s nadom da će izgradnja početi početkom naredne godine.
„Obezbedili smo sve parcele i upisali ih na Grad Bor„, izjavio je Milikić, naglašavajući ozbiljnost gradske >> Pročitaj celu vest na sajtu TimockeVesti.net << administracije u sprovođenju ovog važnog projekta. Nova bolnica planira se izgraditi na oko 20.000 m2, obezbeđujući prostor za najsavremeniju medicinsku opremu i usluge.
Milikić je podsetio da je osnovni deo sadašnjeg objekta Opšte bolnice u Boru izgrađen tridesetih godina prošlog veka, a od tada nije bilo značajnijih adaptacija. Ova inicijativa grada Bor ima za cilj stvaranje modernog medicinskog centra koji će pružiti bolje uslove za lečenje pacijenata.
„Nova bolnica će biti regionalni dijagnostički centar, otvarajući odeljenja koja trenutno ne postoje u sadašnjoj bolnici„, dodao je Milikić. Time će građani Bora i okolnih regiona imati pristup širokom spektru medicinskih usluga bez potrebe za putovanjem u druge gradove.
Gradonačelnik je takođe naglasio da će biti dovoljno stručnog kadra za rad u novoj bolnici, što će doprineti kvalitetu pruženih zdravstvenih usluga. Očekuje se da će ovaj projekat značajno unaprediti zdravstvenu infrastrukturu grada Bora i doprineti poboljšanju zdravlja lokalne zajednice.
Članak NAREDNIH DANA TENDER ZA PROJEKTOVANJE NOVE BOLNICE U BORU – GRADNJA OBJEKTA OD 20.000 KVADRATA NAJAVLJENA ZA 2025. GODINU se pojavljuje prvo na Borske Narodne Novine.
Pogledaj vesti o: Bor

Nastavak na TimockeVesti.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TimockeVesti.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TimockeVesti.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.