Moje je pravo da rastem zdravo

Izvor: MC Bor, 09.Jun.2019, 10:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Moje je pravo da rastem zdravo

Bor, jun 2019.
U osnovnoj školi Dušan Radović u Boru, održana je tribina kojom udruženje građana Izbor postoji započinje kampanju pod nazivom „Moje je pravo da rastem zdravo“.
“ Ova kampanja će trajati sve do septembra, činiće je dečija pozorišna predstava, par tribina, manji koncert, razne igre na otvorenom, izleti u prirodu. Kampanja promoviše zdrav rast i razvoj dece, a ima za cilj prikupljanje >> Pročitaj celu vest na sajtu MC Bor << sredstava za opremanje osnovnih škola školskim ormarićima u gradu i u okolnim selima. “ – Irena Živković, predsednik UG Izbor postoji.
U svojstvu predavača na ovoj tribini našli su se dr Igor Jošić – spec.fizijatrije, dr Miroslav Tatić – spec.ortopedije i Aleksandar Vlahović – direktor škole Stanoje Miljković.
Svaki od njih se osvrnuo na problem sve češćih deformiteta kičme kod dece, a složili su se u preporukama da treba promovisati fizičku aktivnost, kako deci tako i roditeljima.
Tribini su prisustvovali i predstavnici lokalne samouprave, koji su u toku diskusije sa građanima, rekli da ovo jeste bitna tema i da moramo zajedno raditi za opšte dobro najmlađih Borana.
„Pokušaćemo da, preko ove kampanje, prikupimo sredstva za ormariće, a lokalnu samoupravu pozivam da se priključi kampanji jer pored ormarića ima još puno toga što bi se moglo rešiti i bez ulaganja nekih velikih sredstava. Ova tribina treba da konstatuje problem, a kroz kampanju ćemo i pronalaziti rešenja“Irena Živković

Nastavak na MC Bor...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MC Bor. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MC Bor. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.