Mladi u Boru konačno dobili Dom omladine!

Izvor: Bor030.net, 01.Mar.2018, 20:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mladi u Boru konačno dobili Dom omladine!

Bor je napokon dobio Dom omladine, prostor koji će moći da koriste mladi i organizacije koje se bave mladima. 

Nakon mesec dana aktivnog rada na adaptaciji prostora, Bor je zvanično dobio Dom omladine. Kako kažu tvorci ove ideje, za realizaciju projekta bilo je potrebno skoro sedam godina, više od 5.500 mladih ljudi koji su ideju podržali i na njoj radili, ali i podrška lokalne samouprave bez koje Bor ne >> Pročitaj celu vest na sajtu Bor030.net << bi mogao da dobije svoj prostor namenjen svim mladim ljudima.

„Bor sada ima Dom omladine i na tome može da zahvali divnim mladim ljudima koji su radili na ovoj inicijativi. Ideja datira više godina u nazad, ali su se mladi organizovali i uz pomoć, pre svega, predsednika opštine koji nam je izašao u susret i kao neko ko je tu ideju imao ranije, stao iza mladih i pružio ogromnu podršku i pomoć da se sve to realizuje u praksi. Ovo je Dom omladine za ceo grad, ovo je rezultat kojim se može ponositi Bor, ali i ceo region“, saopštio je Srećko Zdravković ispred Inicijative „Mladi u centru“.

Aktivan rad na realizaciji ideje formiranja Doma omladine, organizacija „Srbija u pokretu“ počela je pre oko godinu dana. Brojnim aktivnostima, inicijativa nazvana „Mladi u centru“ dobila je široku podršku zajednice, mladih ljudi, pa i narodnih poslanika. Peticija sa više od 5.500 potpisa predata je opštini Bor u oktobru.

Adaptacijom i opredeljivanjem prostora Doma omladine mladi su dobili prostor gde će moći da se afirmišu i mnogo kvalitetnije provode svoje vreme. Uzori su svakako Domovi omladine u Beogradu i Omladinski centar Zaječar, tako da će sam Dom, čija je površina oko 2oo kvadratnih metara, imati mesta za mlade muzičke bendove koji će ovde moći da vežbaju, Klub čitalaca, kafeteriju, konferencijsku salu, u njemu će se naći i Kancelarija za mlade, sektor za edukaciju, ali biće mesta i za sva ostala udruženja koja će imati mogućnost da potpuno besplatno koriste celokupan prostor.

Svečanom otvaranju Doma omladine prisustvovao je i predsednik opštine Bor Aleksandar Milikić bez čije pomoći sama realizacija ovog projekta ne bi uspela.

„Pripala mi je velika čast i zadovoljstvo, kao predsedniku opštine, da otvorimo jedan fenomenalan objekat koji je namenjen i urađen upravo za potrebe mladih. Pre sedam godina se javila ideja i potreba da opština Bor dobije omladinski klub, a danas u saradnji sa mladima iz Bora uspeli smo da tu ideju realizujemo i upravo je ovo mesto gde će mladi imati priliku da kvalitetno provode svoje vreme i da se afirmišu“, rekao je ovom prilikom Milikić.

Milikić je izjavio da je opština Bor izdvojila finansijska sredstva u visini od pet miliona dinara za kompletnu adaptaciju (enterijer i eksterijer) starog objekta „Turustičkog saveza“ i ocenio da je ovo veliki pomak za opštinu Bor, ali i za celu Istočnu Srbiju.

Nastavak na Bor030.net...






Povezane vesti

Dom za stara lica Vila „Katarina“ Bor počinje sa radom

Izvor: Bor030.net, 01.Mar.2018

Dom za stara lica u Boru, koji će poneti naziv Vila „Katarina“, danas je svečano predat na korišćenje...Primopredaja ključeva Doma za stara lica izvršena je danas u Opštini Bor, a svoje prve stanare ovaj objekat primiće već početkom aprila. Dom je u zakup uzeo Milovan Đurić iz Knjaževca,...

Nastavak na Bor030.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Bor030.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Bor030.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.