Ministarka Đedović: NEOPHODNO JE ŠTO PRE PRESELITI KRIVELJ

Izvor: TimockeVesti.net, 01.Sep.2023, 05:07

Ministarka Đedović: NEOPHODNO JE ŠTO PRE PRESELITI KRIVELJ

Bor, 1. septembar – Neophodno je što pre finalizovati Programske osnove preseljenja i njihovo prihvatanje od strane meštana i kompanije Serbia Zijin Copper, a koje će biti sastavni deo Prostornog plana područja posebne namene Borsko-majdanpečkog rudarskog basena, rekla je ministarka rudarstva i energetike Dubravka Đedović, govoreći o preseljenju naselja Krivelj zbog širenja rudarskih aktivnosti.
I ona će se iseliti – crkva >> Pročitaj celu vest na sajtu TimockeVesti.net << u Krivelju, arhivski snimak Ona je prilikom razgovora sa članovima Saveta mesne zajednice Krivelj o pripremama za preseljenje tog naselja usled širenja rudarskih aktivnosti navela da je rudarski sektor zamajac ekonomskog rasta i razvoja u istočnoj Srbiji, zbog čega je neophodno da kompanija Serbia Zijin Copper, Grad Bor, resorno ministarstvo i druge državne institucije učine sve kako bi u otvorenom dijalogu sa meštanima Krivelja pronašli održivo rešenje za stanovnike ovog naselja.
– Ministarstvo rudarstva i energetike nastaviće da prati dinamiku pripreme i realizacije preseljenja naselja Krivelj – navela je ministarka, navodi se na sajtu Vlade.
Đedović je podsetila na to da je resorno ministarstvo početkom ove godine detektovalo ključne probleme koji se odnose na rešavanje pitanja preseljenja naselja Krivelj, kao i da su načelno usaglašene sve identifikovane sporne tačke, te da je neophodno da prva faza preseljenja počne što pre.
Izvor: Blic
Članak Ministarka Đedović: NEOPHODNO JE ŠTO PRE PRESELITI KRIVELJ se pojavljuje prvo na Borske Narodne Novine.

Nastavak na TimockeVesti.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TimockeVesti.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TimockeVesti.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.