Mihajlovićeva i Vujovićeva sa Ziđinom o investicijama i zaštiti životne sredine

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Nov.2020, 16:52

Mihajlovićeva i Vujovićeva sa Ziđinom o investicijama i zaštiti životne sredine

Investicije i ispunjenjenje standarda u cilju zaštite životne sredine kompanije "Ziđin", koja je većinski vlasnik RTB Bor, bile su tema danas održanih razgovora ministarke rudarstva i energetike Zorane Mihajlović i ministarke zaštite životne sredine Irene Vujović sa Đan Simingom, generalnim direktorom te kompanije.

"Investicija u RTB Bor za nas je veoma važna i Vlada Srbije je tu da pomogne u realizaciji >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << projekata i planiranih ulaganja u zelene tehnologije i zaštitu životne sredine", izjavila je Mihajlovićeva.

U saopštenju ministarstva se navodi da je dodala kako nije slučajno što su na sastanku oba resorna ministarstva na sastanku, jer je želja da se projekti u koje Ziđin investira realizuju brže i efikasnije, što je interes svih.

"Očekujem da ispunite naše dogovore sa prethodnog sastanka i da nam dostavite strategiju razvoja kompanije i sve planove u vezi sa zaštitom životne sredine", rekla je Mihajlovićeva.

Siming rekao je da je zaštita životne sredine jedan od prioriteta kompanije i da im je podrška Vlade Srbije i resornih ministarstava važna, naročito u delu ocene studija uticaja na životnu sredinu i odgovarajućih dozvola.

Dodao je da je to posebno značajno kada je reč o površinskom kopu "Veliki Krivelj", rudniku "Jama" i upravljanju deponijom otpada "Visoki planiri" i jezerom Robule.

Ministarka Vujović istakla je da je Ministarstvo za zaštitu životne sredine otvoreno da pruži svaku vrstu podrške u skladu sa zakonskom regulativom.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Ministarke Mihajlović i Vujović razgovarale sa predstavnicima “Ziđina” o zaštiti životne sredine u Boru

Izvor: Bor030.net, 24.Nov.2020

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka rudarstva i energetike, prof. dr Zorana Mihajlović, održala je danas, zajedno sa ministarkom za zaštitu životne sredine Irenom Vujović, sastanak sa Đan Simingom, generalnim direktorom kompanije „Srbija Ziđin Koper“. Na sastanku je bilo reči o realizaciji...

Nastavak na Bor030.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.