Meštani Krivelja odlučni: BLOKADA PUTA TRAJE, TRAŽE KONKRETNA REŠENJA

Izvor: TimockeVesti.net, 14.Feb.2024, 17:54

Meštani Krivelja odlučni: BLOKADA PUTA TRAJE, TRAŽE KONKRETNA REŠENJA

Bor, 14. februar – Protesti meštana sela Krivelj u opštini Bor nastavljaju se i dalje, dok lokalna samouprava i predstavnici meštana traže rešenje problema koji su nastali usled aktivnosti kompanije Srbija Ziđin Koper. Blokada puta koja traje već 17 dana, organizovana je na glavnom mostu u centru Krivelja, sprečavajući prolazak teretnih i motornih vozila kompanije, dok >> Pročitaj celu vest na sajtu TimockeVesti.net << ostala saobraćajnica ostaje otvorena za neometani prolaz.
Danas je održan sastanak između predstavnika lokalne samouprave, meštana Krivelja i gradonačelnika Bora Aleksandra Milikića, gde su razmotreni zahtevi meštana upućeni kompaniji Ziđin. Gradonačelnik Milikić istakao je da je podrška grada Bor meštanima Krivelja neupitna i da će grad nastaviti aktivno da se uključuje u rešavanje problema, ali je naglasio da je dijalog sa kompanijom Srbija Ziđin Koper ključan za postizanje trajnog rešenja.
Učesnici sastanka su se složili da će u ponedeljak biti organizovan sastanak sa predstavnicima kompanije Ziđin kako bi se direktno razgovaralo o zahtevima meštana. Do tada, meštani su odlučili da nastave blokadu puta, kako bi skrenuli pažnju na svoje zahteve i neophodnost rešavanja problema.
Meštani sela Krivelj u pisanoj formi demantovali su navode da kompanija Ziđin Koper poštuje zakone Srbije, ističući da je presuda Upravnog suda iz oktobra prošle godine vratila „Studiju uticaja na životnu sredinu“ na doradu republičkoj administrativnoj komisiji. Bez ove odluke, naglasili su meštani, rudnik Novo Cerovo ne bi smeo da funkcioniše. U zahtevima koje su uputili kompaniji Ziđin ističe se potreba za potpisivanjem sporazuma o regulisanju međusobnih odnosa, kao i zaštita životne sredine i kulturnih spomenika.
U dokumentu koji su predstavnici meštana Krivelja pripremili za sastanak sa kompanijom Ziđin navodi se i zahtev za očišćenje dela korita Kriveljske reke, sanaciju mosta u centru sela i kompletnog puta Bor – Mali Krivelj, kao i isplatu štete nastale na objektima u selu. Dodatno, traži se da celo selo dobije status jedne zone u postupku eksproprijacije, izrada plana raseljavanja sela i obustava radova na brani za preusmeravanje
Članak Meštani Krivelja odlučni: BLOKADA PUTA TRAJE, TRAŽE KONKRETNA REŠENJA se pojavljuje prvo na Borske Narodne Novine.

Nastavak na TimockeVesti.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TimockeVesti.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TimockeVesti.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.