Manifestacija „Čas je vaš“ u školi „Vuk Karadžić“ Negotin

Izvor: MC Bor, 09.Dec.2013, 09:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Manifestacija „Čas je vaš“ u školi „Vuk Karadžić“ Negotin

Bor, Negotin, 9. decembar
Da za organizovanje isprobavanja u praksi nije potrebno otići dalje od sopstvene škole pokazao je PO tim škole „Vuk Karadžić“ u Negotinu. U toku jednog dana, 1. novembra 2013. godine, učenici su se oprobali u 28 zanimanja koja postoje u njihovoj školi. Pripreme su otpočele mesec dana ranije raspisivanjem konkursa za 28 radnih mesta. Učenički parlament je raspisao konkurs. Nastavnici srpskog jezika su obučili učenike kako se piše CV, pa su se učenici 5. do 8. razreda na ovaj način prijavljivali za posao. Komisija, sastavljena od uprave škole i stručnih aktiva birala je kandidate koji su zatim mentorisani od strane radnika škole kako da obave svoj posao. Nastavnici su pripremali učenike kako da napišu pripremu za čas i realizuju čas. Pedagog je učio „mladog pedagoga“ kako da sprovede istraživanje o teškoćama u učenju, sredi rezultate i prezentuje ih na Nastavničkom veću. Domar je učio svog mladog „kolegu“ kako da obavlja poslove domara…I kad je došao čas da se oprobaju u svim tim zanimanjima bili su vrlo uspešni jer su se dobro pripremili. Nakon realizacije primili su pisma podrške od strane svojih drugara kao vid evaluacije njihove prakse. Luka, učenik 8. razreda, kao pravi direktor sazvao je Nastavničko veće, koje su sačinjavali njegovi drugari- nastavnici, stručni saradnici i pomoćno osoblje, gde su sumirani utisci i urađena evaluacija manifestacije.
Naravno, pre svih ovik aktivnosti i nastavnici su morali da budu pripremljeni za realizaciju ove manifestacije. Na ovaj način je mentorska škola realizovala 2 svoje usluge profesionalne orijentacije.

Podeli/Sačuvaj

Nastavak na MC Bor...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MC Bor. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MC Bor. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.