MOMAK U SEDMOJ DECENIJI: BORKO GAJIĆ OSVAJA KIRZISTANSKI PAMIR ( 7.134 m)

Izvor: MC Bor, 29.Jul.2014, 11:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MOMAK U SEDMOJ DECENIJI: BORKO GAJIĆ OSVAJA KIRZISTANSKI PAMIR ( 7.134 m)

Bor 29. jun 2014
Na Dan početka Prvog svetskog rata, kada je Srbija dobila telegram od Austrougraske 28. jula 1914., čuveni borski i srpski planinar i alpinista, Borko Gajić, iako je zagazio u sedmu deceniju života, krenuo je u osvajanje najvišeg vrha planine Pik Lenjin, Pamir (Kirguistan) pokazajući „snagu volje i istrajniost potomka nesalomivih starih srpskih ratnika“. Borkovi roditelji potiču sa legendarnog Mačkovog kamena i Gučeva koji je Srpska vojska 1914. branila do poslednjeg ratnika.
-Moram da osvojim Puik Lenjin. Mlađi alpinisti iz celog sveta ne mogu da veruju da u mojim godinama imam toliko energije i želje za dokazivanjem. Neka ceo svet vidi izdržljivost potomaka srpskih ratnika sa Gučeva, Cera i Kolubare. To je moj zavet i ja ću to, do poslednjeg atoma snage, pokušati da ispunim-rekao nam je Gajić na polasku na daleki put.
Poželeli smo mu sreću i zdravlje.
Na slikama: Zaštitini znak akcije, kirzistanski grad drugi po veličini u blizini Pamira, Borko na „osmatračnici“…

Nastavak na MC Bor...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MC Bor. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MC Bor. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.