MMF zadovoljan zbog RTB Bor, dugovi nestali

Izvor: B92, 27.Sep.2018, 15:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MMF zadovoljan zbog RTB Bor, dugovi nestali

Beograd -- Vlada Srbije uspešno je realizovala proces privatizacije kroz model strateškog partnerstva za Rudarsko topioničarski basen Bor.

To je ocenjeno na sastanku ministra rudarstva i energetike Aleksandra Antića sa misijom MMF, koju je predvodio šef delegacije Džejms Ruf i predstavnicima Svetske banke na čelu sa Stivenom Ndegvom.

Posebno zadovoljstvo izrazili su time što će strateški partner isplatiti >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << dugove RTB-a.

Prema njihovoj oceni, značajno je to što će od početka naredne godine RTB Bor početi da radi oslobođen dugovanja.

"Želeo bih da istaknem da je od poslednjeg susreta sa misijom MMF-a ostvaren značajan napredak u celokupnom energetskom sektoru Srbije, a da smo mi kao Vlada Srbije, više nego zadovoljni strateškim partnerstvom u RTB-u. Ova investicija je obezbedila da RTB Bor bude dugoročno stabilan i da kapitalno učestvuje u našoj industrijskoj proizvodnji", izjavio je ministar Antić.

Na sastanku je konstatovano i da je poboljšano finansijsko stanje javnih preduzeća u energetskom sektoru, pre svega u EPS-u i Srbijagasu.

Jedna od tema sastanka sa predstavnicima finansijskih institucija, bila je i petrohemijski sektor.

Sastanku sa delegacijom MMF-a i Svetske banke, prisustvovali su predstavnici Ministarstva finansija, Narodne banke Srbije, JP EPS, kao i generalni direktor JP Srbijagas Dušan Bajatović.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.