MI ILI ONI – UJEDINJENA OPOZICIJA ZA BOR

Izvor: MC Bor, 16.Feb.2018, 16:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MI ILI ONI – UJEDINJENA OPOZICIJA ZA BOR

Bor, 15.02.2018.
    Na jučerašnjoj konferenciji za medije Prof. Svetlana Andjelković, prva na listi ujedinjene opozicije: „MI ILI ONI – UJEDINJENI ZA BOR :
„MI smatramo da ONI koji su do sada donosili odluke u naše ime nisu učinili ništa da nam bude bolje. Ujedinjena opozicija se ne krije iza imena bilo kog stranačkog lidera. Svako od nas stoji iza svog >> Pročitaj celu vest na sajtu MC Bor << imena i svoje profesije. Na našoj listi ima radnika, poljoprivrednika, inženjera, lekara i profesora.  Svako od njih je učestvovao u kreiranju programa i ciljeva koji će nas voditi tokom predizborne kampanje ali i posle naše pobede na izborima.“
„Jedan od ciljeva je briga o mladima odnosno stvaranje što boljih uslova za nihovo odrastanje i školovanje. Našim vrtićima, osnovnim i srednjim školama potrebno je obezbediti elementarne uslove za rad. Tačno je da nas očekuje uvođenje elektronskih dnevnika i digitalizacija obrazovnog sistema ali je pre toga važnije okrečiti učionice, zameniti klupe i stolice stare 3o i više godina kako bi učenicima ali i prosvetnim radnicima obezbedili kvalitetne uslove za rad. A što se tiče same digitalizacije ona će biti nemoguća ukoliko svaka škola ne bude imala dovoljan broj računara. Pored toga što ćemo učiniti sve da se i učenici profesori osećaju dostojanstveno u svom radnom prostoru i tako doprineti  poboljšanju obrazovnog procesa pomoćićemo roditeljima svih osnovaca i obezbediti besplatne udžbenike.
Dakle, idemo iz početka. Cilj imamo a na nama je da damo sve od sebe kako bismo ga ostvarili.“

Na konferenciji je o problemima u zdravstvu i predlozima za njihovo rešavanje govorio i Dr Goran Golubović ističući činjenice da je kvalitet primarne zdravstvene zaštite u Boru u poslednjim nekoliko godina veoma opao, da zdravstveni radnici rade u nemogućim uslovima, što drastično utiče na kvalitet zdravstvene zaštite. A poseban problem je neorganizovanost i stvaranje velikih gužvi što dovodi do nezadovoljstva građana.
„Ispostavilo se da lokalna samouprva nije u stanju da rukovodi tako važnim i osetljivim sistemom. Znam da građani nikako nisu zadovoljni postojećim zdravstvenim uslugama. Zdravstvenih radnika nema dovoljno, a postojeći su opterećeni raznim administrativnim poslovima, tako da malo vremena ostaje za opravdane i primarne potrebe građana. Posebno bih istakao zdravstvenu zažtitu žitelja sela, koja se odvija u neadekvatnim uslovima i koja ni izbliza nije na nivou potreba i mogućnosti u 21. veku“ kazao je Golubović.
Golubović smatra da, u sekundarnom delu zaštite, opština Bor treba da dobije novu bolnicu, na sasvim novoj lokaciji, jer u reniviranje i održavanje postojeće stare bolnice, čiji su neki delovi izgrađeni još davne 1933. godine, ne vredi više “bacati novac građana“.
UjedinjeniZaBor

Nastavak na MC Bor...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MC Bor. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MC Bor. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.