MEŠTANI BORSKIH SELA POSETILI RUDNIK ČUKARU PEKI

Izvor: TimockeVesti.net, 30.Jul.2023, 05:01

MEŠTANI BORSKIH SELA POSETILI RUDNIK ČUKARU PEKI

Bor, 30. jul – Kompanija „Srbija Ziđin Majning” organizovala je Dan otvorenih vrata za lokalnu zajednicu. Tom prilikom, rudnik „Čukaru Peki” posetili su stanovnici mesnih zajednica Brestovac, Slatina i Metovnica.
Nakon kratkog predstavljanja kompanije i obavezne obuke o bezbednosti, meštani ovih borskih sela, najpre su bili u prilici da vide novu administrativnu zgradu i fiskulturnu salu.
Meštani Brestovca, Slatine i Metovnice zatim su videli ulaz u niskop gornje >> Pročitaj celu vest na sajtu TimockeVesti.net << zone, pogon Flotacije, postrojenje za pripremu pasta zasipa, gde su im nadležni inženjeri objasnili kako svaki od pogona funkcioniše.
Ovo je prvi Dan otvorenih vrata za lokalnu zajednicu koji organizovala kompanija Srbija Ziđin Majning sa željom da se meštani okolnih sela upoznaju sa funkcionisanjem rudnika Čukaru Peki, kao i da se uvere da je, primenom najboljih praksi u rudarstvu i upotrebom savremenih tehnologija, cilj kompanije da se osigura dugoročno uspešno poslovanje uz održiv rast i razvoj.
Foto: Srbija Ziđin Majning „Izuzetno mi je drago što smo danas u rudniku Čukaru Peki ugostili stanovnike lokalnih zajednica Brestovac, Metovnica i Slatina. Ova poseta je dobra prilika da se meštani ovih sela uvere u to da je najsavremenija tehnologija koja se primenjuje u rudniku Čukaru Peki usmerena na zaštitu životne sredine i teži ka nultom zagađenju. U našoj kompaniji bezbednost i zdravlje na radu su na prvom mestu, a primena najviših standarda u oblasti ekologije imperativ. Primenom najboljih praksi u rudarstvu i upotrebom savremenih tehnologija, cilj kompanije je da se osigura dugoročno uspešno poslovanje uz održiv rast i razvoj.
Pored toga, kao društveno odgovorna kompanija, Srbija Ziđin Majning ima za cilj da podrži i unapredi lokalnu zajednicu u kojoj posluje. Zato smo u prethodnom periodu pokrenuli i sproveli veoma važne projekte razvoja zajednice koji će se realizovati i u narednim godinama. Programima „Vodovod“, „Topla zima“, „Siguran povratak kući“ i „Za budućnost“ doprineli smo infrastrukturnom, društvenom, a u značajnoj meri i razvoju obrazovanja u sredini u kojoj poslujemo.
Naša iskrena želja je da se, sa razvojem naše kompanije, razvija i društvena zajednica, zato sa sigurnošću možemo da kažemo da ćemo i ubuduće predano raditi na jačanju podrške i napretku svih oblasti društva”, rekao je Džou Bin, menadžer Službe za korporativnu i društvenu odgovornost komapnije Srbija Ziđin Majning.
Poseta rudniku Čukaru Peki je, kako kaže Dragi Čorboloković, zamenik predsednika Saveta mesne zajednice Brestovac, još više ojačala poverenje koje meštani ovog sela imaju i koje su do sada stekli zahvaljujući pomoći koju je kompanija Srbija Ziđin Majning pružila Brestovcu.
Foto: Srbija Ziđin Majning „Ovo je još jedan dobar gest kompanije Srbija Ziđin Majning. Sve što rade, rade otvorenog srca i zajedno sa nama. Oni se stvarno ponašaju kao dobre komšije, a komšija je neko ko je prvi tu da pomogne. Mogu samo da pohvalim ovo što rade. Drago mi je što je kompanija mnogo pomogla selu Brestovac. Naša deca sada imaju posao, svoj dinar, svi su skućeni i formiraju svoje porodice. Neke porodice su se vratile iz inostranstva i vide benefite od ovog rudnika”, istakao je  Čorboloković.
Mnogi meštani borskih sela juče su prvi put bili u prilici da obiđu rudnik, tako da su ovom posetom, prema rečima predsednika Saveta mesne zajednice Slatina Vojkana Pavlovića, mnogo toga naučili o funkcionisanju rudnika.
„Imali smo zaista šta da vidimo i da naučimo nešto što nismo znali. Videli smo novi način prerade rude. Utisci su zaista dobri. Impozantno je videti da za četiri godine može da se izgradi jedan ovako veliki kompleks u kome se vodi računa o ekologiji i koji obiluje zelenilom”, rekao je Pavlović.
Foto: Srbija Ziđin Majning Predsednik Saveta mesne zajednice Metovnica Dejan Marković je ovom prilikom istakao da je saradnja ovog sela sa kompanijom Srbija Ziđin Majning izuzetna i podsetio da je izgradnja vodovoda u Metovnici započeta donacijom kompanije Srbija Ziđin Majning.
„Vodovod je sada u završnim fazama i nadamo se da će naredne godine sva domaćinstva, svi meštani imati zdravu pijaću vodu. Danas smo, prilikom obilaska, nešto novo naučili i videli, jer meštani čija primarna delatnost nije rudarstvo, nisu mnogo znali o radu rudnika. Videli smo pogone, niskop, imali smo vodiče i u svakom pogonu su nam inženjeri objašnjavali kako on funkcioniše. Iznenađeni smo koliko je, za tako kratko vreme, ovo sve izgrađeno i, što je najbitnije, koliko je uređeno ovde, koliko je čisto, i koliko je postignuto u oblasti očuvanja životne sredine i poboljšanja uslova rada”, naglasio je Marković.
Članak MEŠTANI BORSKIH SELA POSETILI RUDNIK ČUKARU PEKI se pojavljuje prvo na Borske Narodne Novine.
Pogledaj vesti o: Bor

Nastavak na TimockeVesti.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TimockeVesti.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TimockeVesti.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.