MAJSKI LIKOVNI SALON

Izvor: MC Bor, 18.Maj.2012, 14:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MAJSKI LIKOVNI SALON

Bor, 18. maj
Autor: Milorad Antić Pirke
Sinoć je u galeriji 'Bakar' u Boru otvoren sedmi 'Majski likovni salon' udruženja likovnih umetnika 'Vane Živadinović-Bor'. Izložbu je otvorila Slađana Đurđekanović Mirić, istoričar likovne umetnosti.
Selektor ovogodišnjeg salona bio je profesor Fakulteta umetnosti u Nišu, Slobodan G. Jovanović. U predgovoru kataloga je rekao: 'Poziv udruženja likovnih >> Pročitaj celu vest na sajtu MC Bor << umetnika iz Bora da izvršim izbor radova za VII 'Majski likovni salon' u skladi je sa jednim delom mog osnovnog zanimanja predavača i profesora na Univerzitetu, da vršim izbor i cenjujem postignute i ponuđene rezultate u određenom trenutku. Ovog puta, ocenjivao sam i birao najbolje radove članova borkog udruženja. Generalno zapažanje je prisustvo autora sa definisanim ličnim rukopisima, bogatstvo korišćenih likovnih tehnika i jedna opšta pozitivna stvaralačka energija, koju treba negovati upornim radom, komunikacijom i praćenjem svih metoda usavršavanja.'

Nastavak na MC Bor...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MC Bor. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MC Bor. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.