List RTB-a Bor „Kolektiv“ obeležava 65. rođendan

Izvor: TimockeVesti.net, 25.Okt.2012, 21:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

List RTB-a Bor „Kolektiv“ obeležava 65. rođendan

U Boru je 1. novembra 1947. godine izašao prvi broj lista RTB Bor „Kolektiv“. Od tada do danas, punih šezdeset pet godina mukotrpni rudarski posao prate generacije novinara. U 2.227 brojeva lista objavljenih do sada, svoj trag ostavilo je preko 50 novinara, tri foto-reportera, 14 urednika i pet tehničkih urednika.
 
 
Ostanimo još malo u domenu statistike, beležeći da se broj odštampanih primeraka „Kolektiva“ >> Pročitaj celu vest na sajtu TimockeVesti.net << meri milionima, bilo ih je preko 20, a informacija i fotografija stotinama hiljada. Počeo je da izlazi na četiri, a dostizao i preko trideset strana nedeljno, polumesečno, mesečno, mada je bilo i dana kada je spao na samo dvoje novinara, pa je izlazio tromesečno.
- Informacije koje petočlana redakcija sada štampa mesečno, zahvaljujući sajtu, dnevno su dostupne. Tiražom od 2.500 primeraka „Kolektiv“ je usmeren na svakog drugog zaposlenog u Basenu. Pritom nastoji da, pre svega, predstavi dimenziju njihovog učešća u kreiranju sadašnjosti i budućnosti kompanije, boljeg standarda, boljeg upoznavanja, a i boljeg razumevanja sa poslovodstvom - kaže za Danas rukovoditeljka Službe za odnose sa javnošću RTB-a Gorica Tončev Vasilić.
Borski „Kolektiv“ duže od pola veka priča o borskom, odnosno srpskom bakru, srebru i zlatu, istovremeno prateći spiralu uspešnosti borskog basena, koja je nakon političkih, ekonomskih i svih drugih previranja 2000. godine pala na najniže grane. Četiri godine unazad na stranicama „Kolektiva“ se, na sreću, beleži vaskrsnuće i preobražaj u modernu kompaniju u kojoj su zahvaljujući podršci države, obnovljeni rudnici i grade se nova topionica i fabrika sumporne kiseline, nagoveštavajući novu eru industrije bakra koja će ovom kraju naredne godine vratiti nebo bez sumpornog dima.
Uređivački orijentisan na proizvodne planove i sve što prati njihovo ostvarivanje, na rudare i metalurge koji se bore da to postignu, na stručnjake pred izazovima novih tehnologija, na mlade koji treba da nose kompaniju u novom stoleću, „Kolektiv“ nastoji da prati i tu već nezaobilaznu nit održive proizvodnje metala koja će im donositi hleb, ali neće otimati čist vazduh, vodu i zdravlje.

Nastavak na TimockeVesti.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TimockeVesti.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TimockeVesti.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.