Krupanj: Ministar Ilić ozvaničio početak sanacije jalovišta

Izvor: Blic, 05.Nov.2014, 19:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Krupanj: Ministar Ilić ozvaničio početak sanacije jalovišta

Ministar Velimir Ilić obišao je danas popodne oštećeno jalovište u Kostajniku kod Krupnja, gde je ozvaničio početak sanacije brane iz koje od maja ističu opasne materije u Kostajničku reku, Jadar i Drinu, sve do Badovinaca.

- Dovezli smo mašine, a imali smo i manju havariju jer je skliznula prikolica sa bagerom sa oštećenog puta. Obišao sam teren sa direktorom RTB „Bor“ čije ekipe će izvoditi neophodne >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << radove. Biće tu još i nekoliko kooperanata, a cilj nam je da trajno pokupimo sve vode, drenažno da ih potpuno izvučemo van jalovišta i da napravimo jednu branu na izlazu iz jalovišta - rekao je Ilić ističući da je ovo samo privremeno rešenje da se prezimi i prekine odliv štetnih materijala sa jalovišta.

On je objasnio da bi prva faza radova trebalo da traje oko mesec i po dana, ali da će pre Nove godine biti završeno sve što je planirano.

 Vrednost materijala za ovu fazu je oko 16 miliona dinara a RTB „Bor“ radove izvodi besplatno što je pomoć Vladi Srbije da se sanira propast koja je ovde nastala. Upravo zbog ovoga je još na snazi i vanredna situacija u Krupnju. Morali smo to da uradimo pošto vlasnik ovog imanja ne reaguje mesecima i havarije su sve veće, kao i zagađenja. To moramo da rešimo i to je obećanje koje smo dali meštanima - rekao je ministar.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.