Krivične prijave radnicima RTV Bor zbog zagađenja vazduha

Izvor: Večernje novosti, 11.Jul.2018, 15:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Krivične prijave radnicima RTV Bor zbog zagađenja vazduha

Policija je podnela krivične prijave protiv tri osobe zaposlene u RTB Bor, Grupa TIR Bor, zbog sumnje da su uticali na povećanje koncentracije i emisije gasa sumpor dioksida u Boru BOR - Policija je podnela krivične prijave protiv tri osobe zaposlene u RTB Bor, Grupa TIR Bor, zbog sumnje da su uticali na povećanje koncentracije i emisije gasa sumpor dioksida >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << u Boru.Ove tri osobe, za koje Ministarstvo unutrašnjih poslova ne navodi ni pol, ni inicijale, terete se da su 9.aprila ove godine u konvertor ulili veliku količinu šljake u kratkom vremenskom periodu, čime dinamika punjenja konvertora šljakom uopšte nije ispoštovana. To je dovelo do toga da se poveća koncentracija i emisija gasa sumpor dioksida u periodu ood 21 sat i 54 minuta do 22 sata i 12 minuta, što je i registrovano na mernoj stanici Gradski park u Boru.PROČITAJTE I: Petorica radnika RTB Bor u pritvoru, dvojica na slobodi Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Boru, po nalogu borskog Osnovnog javnog tužilaštva protiv ovih osoba podneli su krivičnu prijavu zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo zagađenje životne sredine u saizvršilaštvu.

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Krivične prijave radnicima RTB Bor zbog sumnje na zagađenje vazduha

Izvor: Radio 021, 11.Jul.2018

Protiv tri osobe zaposlene u RTB Bor podnete su krivične prijave, zbog sumnje da su uticali na povećanje koncentracije i emisije gasa sumpor dioksida u Boru...Ove tri osobe terete se da su 9. aprila ove godine u konvertor ulili veliku količinu šljake u kratkom vremenskom periodu, čime dinamika punjenja...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.