Kombinuj i kreći se! i u Boru

Izvor: MC Bor, 18.Sep.2018, 14:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kombinuj i kreći se! i u Boru

Bor, Beograd, Gradjanska citaonica Evropa #mobilityweek #MixandMove
Bor na mapi aktivnosti u okviru nedelje mobilnosti koja se ove godine održava pod sloganom „Kombinuj i kreći se!“

Evropska nedelja mobilnosti promoviše alternative vidove transporta i zdrave načine života
Ovogodišnja Evropska nedelja mobilnosti kojom se promovišu alternativni vidovi transporta i podstiču >> Pročitaj celu vest na sajtu MC Bor << lokalne vlasti da smanje upotrebu automobila, počela je i u Srbiji.
Ta akcija traje od 16. septembra, do subote 22. septembra, kada će biti „Dan bez automobila“.

Bor se na mapi našao zahvaljujući organizacijama civilnog društva  pre svega Grupe55, Gradjanske čitaonice Evropa i Koalcije organizacija civilnog društva CSConnect Bor organizacijom TRIBINEUTORAK, 18. Septembra 2018, godine sa početkom u 18,00 u prostorije Medija centra BorTržni centar KOCKA, Bor, Kralja Petra I br. 23 ,
Evropska nedelja mobilnosti organizovana je uz podršku Generalnog direktorata za mobilnost i transport Evropske komisije i obeležava se širom Evrope od 2002. godine od 16. do 22. septembra, a završava se događajem pod nazivom „Dan bez automobila“.

Cilj kampanje je da podstakne gradove i opštine da uvedu i promovišu mere održivog saobraćaja i ponude svojim građanima alternative upotrebi automobila. Nedelja mobilnosti je svake godine posvećena određenoj temi u oblasti održive mobilnosti, a ovogodišnja tema i slogan „Kombinuj i kreći se!“ motivišu na korišćenje različitih opcija transporta.

„Ministarstvo zaštite životne sredine aktivno učestvuje u Panevropskom procesu životne sredine i zdravlja još od 2009. godine, čime smo se i zvanično obavezali da odredbe međunarodne deklaracije iz Amsterdama i Pariza, prenesemo u svoje zakonodavstvo. Ove godine će se ministar sa svojim saradnicima aktivno uključiti u vožnju biciklima Beogradom, kako bismo svojim primerom pokazali koliko podržavamo ovaj vid mobilnosti koji doprinosi zaštiti životne sredine i zdravlju građana“, istakao je državni sekretar Ministarstva zaštite životne sredine Ivan Karić.

Na konferenciji za medije prisutnima su se obratili Gordana Marković,  pomoćnica sekretara za saobraćajGrada Beograda, Žarko Petrović, tim lider za vitalni razvoj Programa Ujedinjenih nacija za razvoj u Srbiji (UNDP), Pol-Anri Prese, šef službe za informisanje, komunikaciju i medije Delegacije EU u Srbiji i Ivan Karić, državni sekretar Ministarstva zaštite životne sredine.
Svake godine Evropska nedelja mobilnosti je posvećena odredjenoj temi održive mobilnosti, a ovogodišnji slogan „Kombinuj i kreći se!“ ima za cilj da podstakne gradjane na korišćenje različitih opcija transporta.
U Beogradu će tokom Evropske nedelje mobilnosti biti postavljeni parkinzi za bicikle, promovisaće se proširenje pešačkih zona, nove zone usporenog saobraćaja i 13 novih zona škola.

Nedelja mobilnosti će u Beogradu, biti završena masovnom biciklističkom vožnjom od Bulevara Nikole Tesle (kod Brankovog mosta) do pešačke zone u Zemunu.

Call-to-action! POZIV NA AKCIJU:
U subotu, na „Dan bez automobila“, predlažemo da sve svoje aktivnosti realizujete pešačenjem ili biciklom. poručuju organizatori današnje TRIBINE. #mobilityweek #MixandMove

Nastavak na MC Bor...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MC Bor. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MC Bor. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.