Izvor: MC Bor, 10.Feb.2014, 11:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Koalicija: DSS-VNS: Vlasi i Srbi – uvek zajedno, i kroz istoriju, i danas

Bor, 10. februar
Autor: M.C.
Nova koalicija DSS-VNS (Vlaška narodna stranka, do nedavno Vlaška demokratska stranka Srbije) izlazi na lokalne izbore 16. marta uverena da će postići odličan rezultat i dokazati da je i zajednička Odbornička grupa u SO Bor protekle četiri godine doprinela jedinstvu i razumevanju. Lideri obe stranke, Dragan Marković, dipl. inženjer metalurgije i dr Predrag Balašević imaju višegodišnje iskustvo u lokalnoj skupštini (bili su i predsednici SO Bor), što potvrđuje da će i na ovim izborima nastupiti sa identičnim stavovima i zastupati ideje i programe koji su od najvažnijeg interesa za sve građane. Njihov slogan ISKRENO ZA BOR dopunjen je i krilaticom: VLASI I SRBI – UVEK ZAJEDNO, i KROZ ISTORIJU, I DANAS, odražava suštinsku volju dva naroda koj su su se vekovima borili i stvarali Srbiju i posebno istočnu Srbiju. I u ratu, i u miru, nikad nije bilo turbulencija, ni trvenja: naprotiv, složno se gradila zemlja za koju su dedovi i pradedovi živote dali. Jedna vera, jedna duša, kažu u selima Timočke krajine nezaboravljajuči zajedničku borbu za slobodu od vremena Turaka, preko Balkanskih, Prvog i Drugog svetskog rata, do poslednjih ratnih operacija i bombardovanja NATO pakta. Pokatkad je bilo i manjih „izleta“ ostrašćenih političara i kvazi stručnjaka, što nije  poljuljalo, još manje uzdrmalo, narod da se prikloni  negativnim konotacijama. Srbi i Vlasi  imaju osećaj zajedništva i sloge, poseduju se i čvrste rodbinske veze,  i to je, opšte je poznato, neraskidivo tkivo našeg društva. Tako će i ostati, i ta istina ne trpi nikakve sumnje.
-Bez obzira kako nekome zvučalo, ovo je prirodni spoj koji se danas i u političkom životu našeg kraja ostvaruje na dobrobit svih koji žive na ovim prostorima. Dok se ostrašćeni umovi i politički zanesenjaci svađaju i klevetaju, MI smo našli zajednički jezik u našoj istoriji i našem narodu. Borićemo se za svakog čoveka, jer nismo skloni lažima i obmanama. Dokazali smo da govorimo istinu, i da ISKRENOST i pravdoljubivost pobeđuju. Takvi i ostajemo, i to će građani sigurno prepoznati. Političke protivnike ne optužujemo niti se sukobljavamo, gledamo kako naše programe da spovedemo u delo i da čista obraza izađemo pred svakoga – reči su Dragana Markovića, rođenog u zaječarskom selu Dubočane, školovanom u Boru, gde se najpre zaposlio u Instututu za rudarstvo i metalurgiju, a poslednjih godina radi u JP za stambene usluge.
Marković je skroman, porodični čovek kome je, kako kaže, najvažniji obraz i čestitost, iskrenost i radnost. Partije nije menjao, niti namerava, želi da pomogne koliko kao političar-amater, i posebno kao čovek, može i da dokaže da Bor čekaju bolji dani. Naravno, ukoliko na vlast dođu novi, mlađi, stručniji, kreativniji, sposobniji ljudi.
-Nama ne treba bogzna kakav politički marketing i atrakcije koje umeju da zaobiđu istinu i pokažu sasvim drugačiju stvarnost. Moramo se boriti da RTB Bor bude svetska firma, a posle je sve lakše. Taj cilj je ostvarljiv, i država Srbija za to ima inters. Ali, moramo biti domaćini, svaki dinar se mora racionalno iskoristiti. Ništa nećemo kriti od naroda, i na taj način steći će se poverenje, što do sada nije bilo slučaj. Grad i selo treba da imaju svoje infarstrukturne prioritete, a ne da se radi po volji jednog, dvojice moćnih političara ili još gore tajkuna. DSS ima svoj državni ekonomski projekat za narednih pet godina, isto moramo obezbediti i za našu opštinu. Trebaju nam i dugoročniji razvojni programi koji ne smeju da se menjaju kako nekom padne na pamet. Stara praksa bahatosti i jednoumlja ne sme da se ponovi ni po koju cenu-naglašava Marković.
Dr Predrag Balašević, drugi na Odboničkoj listi ove koalicije ima poseban program za razvoj društvenih delatnosti, gde su zdravstvo, školstvo i kultura od prvorazrednog značaja. Uz podršku države u ovim oblastima , naglašava on, može dosta toga da se promeni nabolje. Narednih dana, u kampanji koja predstoji, svaki detalj biće prezentovan javnosti.
-Mi smo NARODNA stranka, politka je u drugom planu, i zato su naši građani svetinja. Verujem da ćemo zajednički uraditi i više i bolje. Naše vreme zaista dolazi-ubeđen je dr Balašević.

Podeli/Sačuvaj

Nastavak na MC Bor...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MC Bor. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MC Bor. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.