Knjaževačka „Sunčana jesen“ posle deset godina u Boru

Izvor: MC Bor, 30.Mar.2013, 14:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Knjaževačka „Sunčana jesen“ posle deset godina u Boru

Bor, Knjaževac, 30. mart
Autor: S. Randjelović
U sali Muzičke škole u Boru, 29.marta, nastupilo je Kulturno-umetničko društvo penzionera „ Sunčana Jesen“ iz Knjaževca. Ovo društvo, osnovano 1956.godine , poslednji nastup u Boru imalo je pre deset godina. Prema rečima predsednice Sekcije žena penzionera i KUD-a „Sunčana jesen“ Bebe Milić i predsednika Udruženja penzionera Knjaževca Radomira Veljkovića ovo gostovanje organizovano je u saradnji sa Aktivom žena borskog društva penzionera.
Gosti iz Knjaževca oduševili su  borsku  publiku pesmom i igrom, recitovanjem i evociranjem uspomena na stari Knjaževac, posebno knjaževačke kafane (tada ih je bilo više od 50). U tim “društvenim odajama” odvijao se uzavreli život grada. Publika je sve vreme aktivno učestvovala u programu pomažući pevačima i nagrađujući ih spontanim aplauzima. Nastupio je i Zvonimir Pavković, poznati knjaževački narodni umetnik, pripovedač, glumac-amater i čuvar narodne tradicije.
Na kraju predstave gošće iz Knjaževca su prezadovoljnu publiku poslužile domaćim specijalitetima i vinom iz svojih kuhinja i vinograda.
Druženje borskih i knjaževačkih penzionera nastavljeno je u restoranu „Medalja“.

Podeli/Sačuvaj

Nastavak na MC Bor...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MC Bor. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MC Bor. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.