Kineski Zijin Mining Group preuzima RTB Bor

Izvor: SEEbiz.eu, 31.Avg.2018, 10:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kineski Zijin Mining Group preuzima RTB Bor

BEOGRAD - Kineska kompanija "Zijin Mining Group" preuzima RTB Bor, saznaje Tanjug.

RTB ukupno zapošljava oko 5.000 ljudi. Vlada Srbije je 18. jula objavila tender za izbor strateškog partnera za Rudarsko-topioničarski basen Bor. Tenderom se predviđa novčana dokapitalizacija od 350 miliona američkih dolara. Rudarstvo trenutno doprinosi BDP-u od 0,9 do jedan odsto, a cilj je da se podigne na čak ped odsto. Takođe, samo RTB Bor trentno doprinosi BDP - u zemlje >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << 0,8 odsto.

Prema nezvaničnim informacijima Tanjuga, danas će biti održana sednica Vlade na kojoj će biti verifikovana odluka o izboru strateškog partnera za RTB Bor. Tanjug saznaje da je ubedljivo najbolju ponudu dao kineski "Zijin Mining Group".

Tu informaciju niko nije mogao zvanično da potvrdi pre sednice Vlade.

Za danas je zakazana i konferencija za novinare u zgradi Vlade u 11 sati na kojoj će biti saopšteno ko je izabran za strateškog partnera.

Tenderska komisija je otvorila ponude dve kompanije koje ispunjavaju uslove za strateško partnerstvo u RTB-u Bor.
Pogledaj vesti o: Bor

Nastavak na SEEbiz.eu...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.