Kif: Želimo jače bilateralne odnose sa Srbijom

Izvor: RTS, 16.Nov.2017, 17:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kif: Želimo jače bilateralne odnose sa Srbijom

Delegacija Ambasade Velike Britanije u Srbiji predvođena ambasadorom Denisom Kifom posetila je Rudarsko-topioničarski basen "Bor", gde je u razgovoru sa menadžmentom te kompanije Kif istakao želju njegove zemlje za jačim bilateralnim odnosima sa Srbijom, pre svega na polju ekonomske saradnje.
Denis Kif je rekao da smatra da je rudarstvo prioritetna privredna grana u Srbiji.

"Za nas je >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << ovo veoma važna godina jer u njoj obeležavamo 180 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa Velike Britanije i Srbije. Pripremamo se i za samit u Londonu naredne godine, u okviru berlinskog procesa, gde je ekonomska saradnja veoma važna tema", rekao je britanski diplomata.
Zato smo, rekao je, već identifikovali nekoliko prioriteta kao potencijale za čvršću ekonomsku saradnju Velike Britanije i Srbije u ovom regionu, a jedan od tih prioriteta je rudarstvo.
Govoreći o razlozima za posetu RTB-u "Bor", Kif je istakao da je srećan što ima priliku da upozna borsku kompaniju i na licu mesta vidi kako ona radi.
Izrazivši zadovoljstvo što je na sastanku sa menadžmentom RTB-a od prvog čoveka kompanije Blagoja Spaskovskog mogao da čuje sve o planovima, razvoju i investicijama koje su, kako smatra, temelj za budućnost preduzeća, Kif je rekao da je u MSP-u već razgovarano o mogućnostima razvoja ekonomskih veza dve zemlje.
"Sa saradnicima sam ovde da vidimo i da li postoji mogućnost produbljivanja saradnje RTB-a sa britanskim kompanijama. Poznato mi je, na primer, da već dugo sarađujete sa našom firmom '„Kamins' “", rekao je Kif.
Spaskovski je potvrdio da RTB "Bor" dugi niz godina ima poslovne odnose sa ovom britanskom firmom koja proizvodi motore i istakao da maltene celokupnu rudarsku mehanizaciju kojom raspolaže RTB pokreću upravo „'kaminsovi'“ motori.
Nakon sastanka sa poslovodstvom RTB-a "Bor", kome je prisustvovao i predsednik Upravnog odbora kompanije Nemanja Stevanović, ambasador Velike Britanije je u društvu domaćina, razgledao novu topionicu i fabriku sumporne kiseline, a prisustvovao je i livenju bakra.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Kif u RTB Boru: Želimo jače bilatralne odnose sa Srbijom, pre svega ekonomske

Izvor: Blic, 16.Nov.2017

Delegacija Ambasade Velike Britanije u Srbiji predvođena ambasadorom Denisom Kifom posetila je danas Rudarsko-topioničarski basen Bor, gde je u razgovoru sa menadžmentom te kompanije istakao želju njegove zemlje za jačim bilateralnim odnosima sa Srbijom, pre svega na polju ekonomske saradnje...Kif...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.