Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 02.Nov.2008, 21:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Karmez" hoće borsku fabriku kreča

BOR- Direktor fabrike kreča "Zagrađe" u Boru Slavko Vukosavljević izjavio je da je firma "Karmez" iz Belgije zainteresovana za kupovinu tog preduzeća iz sastava Rudarsko-topioničarskog basena (RTB) Bor.

"Fabrika je 'zrela' za prodaju, a jedan od najozbiljnijih kupaca je belgijski "Karmez", izjavio je direktora Zagrađa za novi broj glasila RTB-a "Kolektiv".

Ta fabrika u kojoj radi 114 radnika, proizvodi kreč >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << koji je neophodan u tehnološkom procesu dobijanja sirovine za dobijanje bakra.

Prema rečima Vukosavljevića, dnevne potrebe rudnika bakra Veliki Krivelj iznosi 120 tona, a "Zagrađe", zbog zastarelosti peći proizvodi svega 78 tona.

On je dodao da su predstavnici "Karmeza" prilikom posete toj borskoj fabrici izneli planove o izgradnji moderne peći sa kapacitetom od 360 tona komadnog kreča na dan, što je četiri i po puta više nego sada.

Prema podacima iz RTB-a, Zagrađe ima overene rudne rezerve koje garantuju proizvodnju kreča od 25.000 tona godišnje, narednih 80 godina.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Belgijanci kupuju krečanu

Izvor: Kurir, 03.Nov.2008, 06:37

BOR - Direktor Fabrike kreča „Zagrađe“ u Boru Slavko Vukosavljević kaže da je firma „Karmez“ iz Belgije zainteresovana za kupovinu tog preduzeća iz sastava Rudarsko-topioničarskog basena Bor. Fabrika sa 114 zaposlenih proizvodi kreč, koji je neophodan u tehnološkom procesu dobijanja bakra....

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.