Kanadski  „Erin Ventures“   zainteresovan za sumpornu kiselinu

Izvor: Kolektiv.co.rs, 27.Jul.2016, 18:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

 Kanadski  „Erin Ventures“  zainteresovan za sumpornu kiselinu

Sagledane mogućnosti saradnje T. Daniels: Prethodnih 20 godina sam pratio zbivanja u Boru i zaista mi je drago što je napravljen veliki napredak u radu i modernizaciji operacija u kompaniji, stvorena mogućnost da RTB ostvaruje profit i što se vodilo dosta računa i o ekološkoj komponenti. – B. Spaskovski: Ubeđen sam da će doći do saradnje naše dve firme, jer će sa povećanjem proizvodnje u novim metalurškim pogonima RTB imati viška sumporne kiseline RTB. – Tim Daniels, predsednik „Erin Ventures“ (Kanada), posetio je danas Rudarsko-topioničarski basen Bor i sa generalnim direktorom Blagojem Spaskovskim razgovarao o saradnji ove dve kompanije, posebno u oblasti nabavke sumporne kiseline. „Erin Ventures“ je rudarska kompanija koja učestvuje u projektima u Srbiji još od 1996. godine, a trenutno je angažovana na jednom vezanom za preradu borata i proizvodnju borne kiseline u blizini Raške. Kanađani su već završili jedan projekat vredan 85 miliona dolara, obezbedili radna mesta za 150 ljudi i planiraju da ovde budu još izvesno vreme. – Prvi put sam boravio u Srbiji 1997. i moram reći da se od tada desilo dosta pozitivnih promena. Prethodnih 20 godina sa velikim interesovanjem sam pratio zbivanja u Boru i zaista mi je drago što je napravljen veliki pomak, napredak u radu i modernizaciji operacija u kompaniji. Stvorena je velika mogućnost da RTB ostvaruje profit. Vodilo se, takođe, dosta računa i o ekološkoj komponenti, tako da sada više posluje u skladu sa svim standardima i propisima zaštite životne sredine – istakao je gospodin Daniels. Čelni čovek kombinata bakra je izrazio posebno zadovoljstvo što je predsednik „Erin Ventures“ pohvalio činjenicu da RTB i njegov menadžment misle na ekološku komponentu koju Zapad posebno ceni. – Ekologija na prvom mestu, a posle toga ili paralelno sa tim – dobit. Sve je sadržano u rečenici da je primetno mnogo pozitivnih promena. Ubeđen sam da će doći do saradnje naše dve firme jer će sa povećanjem proizvodnje u novim metalurškim pogonima RTB imati viška sumporne kiseline. A, da bi se iz borata dobila borna, potrebna je sumporna kiselina. Bez borne kiseline nema staklarske i drugih industrija. Sreća je da Srbija poseduje bogato ležište borata, da se sagledava otvaranje rudnika i da su partneri iz inostranstva došli da rade sa Srbijom.
Pogledaj vesti o: Bor

Nastavak na Kolektiv.co.rs...






Povezane vesti

Kanađani žele sumpornu kiselinu iz RTB-a Bor

Izvor: N1 televizija, 28.Jul.2016, 11:00

Kanadska kompanija "Erin Ventures" zainteresovana je za kupovinu sumporne kiseline, koja nastaje u procesu dobijanja bakra u Rudarsko-topioničarskom basenu (RTB) Bor, izjavio je predsednik kanadske firme Tim Daniels tokom posete rudniku...Daniels je rekao da je "Erin Ventures" angažovana na jednom...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kolektiv.co.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kolektiv.co.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.