KVORUM PREKINUO SEDNICU GRADSKE SKUPŠTINE BORA. OPOZICIJA UKAZALA NA NEZAKONITOSTI I NEOPHONOST REGULARNOSTI IZBORA!

Izvor: TimockeVesti.net, 11.Feb.2022, 18:33

KVORUM PREKINUO SEDNICU GRADSKE SKUPŠTINE BORA. OPOZICIJA UKAZALA NA NEZAKONITOSTI I NEOPHONOST REGULARNOSTI IZBORA!

Bor, 11. februar – Poslednje skupštinsko zasedanje Grada Bora pred izbore 3. aprila – prekinuto je zbog nedostatka kvoruma i izglasavanja prve četiri, od 30, tačaka dnevnog reda. Kada je gradonačlenik Aleksandar Milikić izašao za govornicu da obrazloži predlog odluke o izmeštanju teretnog saobraćaja sa gradskih ulica neko je napustio sednicu i tog trenutka “istopio” se kvorum. Nakon deset minuta predsedavajući Dragan Žikić je rekao da se sednica prekida i da će biti nastavljena >> Pročitaj celu vest na sajtu TimockeVesti.net << u nekom od narednih dana.
Predstavnici opozicije su još na početku zasedanja ukazali na kršenje zakona u poslovniku o radu, o biranju još jendog člana Gradskog veća pred isticanje mandata, o neophodnosti dopunjene izborne komisije da izbori proteknu u regularnoj i demokratskoj atmosferi. Ni dopune dnevnog reda o problemima u selima nastalim intenzivnim rudarednjem i o sadržaju studije Instituta Batut o zagađenju životne sredine i uticaju loše ekološke slike na zdarvlje ljudi, odbornička većina SNS – SPS nije prihvatila.
– Ovo nije prvi put da o ovim temama tražim dopunu dnevnog reda i ona se glatko odbija. A ne vidim aktuelnije i ozbiljnije teme za našu raspravu… Kada se izglasava nova izborna komisija (samo delimično dopunjena) neophodno je da se ukaže na ozbiljnost njihovog zadatka. Izbori neće proteći u demokratskim okvirima, jer demokratije naprosto – nema. I baš zato komisija ne sme dozvoliti nepravilnosti koje su se desile na proteklom referendumu. Nisu do republičke komisije stigle naše primedbe na slučaj u Metovnici, gde se masovno glasalo – od kuće u nemogućem kratkom vrmenu. Za svaku manipulaciju ili nezakonitost, za ponašanje kao 2018. na lokalnim izborima kad su našim putevima krstarili džipovi bez tablica – snosiće se odgovornost. Niko neće biti pošteđen – rekao je Dragan Marković.
Slično mišljenje imali su i odbornici: dr Predrag Balašević, Milivoje Janošević, Svetlana Golubović.
……………
Današnji prekid rada gradske skupštine i najava da će biti održana kad se steknu uslovi, još jedan je znak da nešto krupno ne štima unutar vladajuće naprednjačke stranke u Boru. Izvesni nasporazumi i netrpeljivosti nisu od juče, ali, eto, tek sad, u najgore vreme pred izbore, izbijaju na površinu. O toj temi, po mnogo čemu sudeći, tek će se raspravljati i – pisati. Preostaje, zasad, samo pitanje – nije li ovo kraj dugogodišnje vladavine bahate i u narodu bez dovoljno poverenja grupe ljudi koja predugo vedri i oblači na ovim prostorima?
Članak KVORUM PREKINUO SEDNICU GRADSKE SKUPŠTINE BORA. OPOZICIJA UKAZALA NA NEZAKONITOSTI I NEOPHONOST REGULARNOSTI IZBORA! se pojavljuje prvo na Borske Narodne Novine.

Nastavak na TimockeVesti.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TimockeVesti.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TimockeVesti.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.