KONKURSI ZA PRIVREMENI POSAO ZA 100 NEZAPOSLENIH U BORU

Izvor: TimockeVesti.net, 14.Avg.2023, 05:31

KONKURSI ZA PRIVREMENI POSAO ZA 100 NEZAPOSLENIH U BORU

Bor, 14. avgust – U Boru su u toku tri konkursa preko kojih će više od 100 nezaposlenih lica moći da dobiju privremeni posao, a reč je o javnim radovima, stručnoj praksi i novom zapošljavanju.
Za organizaciju javnih radova prijavilo se sedam poslodavaca, a posao će, kako je predviđeno, moći da dobije 76 osoba.
Prioritet imaju lica iz teže zapošljive kategorije, a to su stariji od 50 godina, žene, osobe bez osnovnog obrazovanja, osobe sa invaliditetom, žene koje su >> Pročitaj celu vest na sajtu TimockeVesti.net << žrtve porodičnog nasilja i iz porodica u kojima oba roditelja nemaju posao. Javni radovi će trajati četiri meseca, a mesečna naknada je 30.000 dinara.
Konkurs za stručnu praksu je otvoren za poslodavce do 31. avgusta, a mesečna naknada je od 28.000-32.000 dinara u zavisnosti od stručne spreme.
Treći konkurs je za novo zapošljavanje, gde poslodavac za svako novo lice koje zaposli dobija 300.000 dinara, uz obavezu da radnika zadrži u radnom odnosu najmanje 12 meseci.
Grad Bor je ove godie izdvojio 60 miliona dinara za mere predviđene Lokalim akcionim planom zapošljavanja.
Izvor: Biznis.rs
Članak KONKURSI ZA PRIVREMENI POSAO ZA 100 NEZAPOSLENIH U BORU se pojavljuje prvo na Borske Narodne Novine.

Nastavak na TimockeVesti.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TimockeVesti.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TimockeVesti.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.