Izvoz RTB-a Bor u prva četiri meseca bolji za trećinu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Maj.2018, 13:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izvoz RTB-a Bor u prva četiri meseca bolji za trećinu

Od početka godine RTB Bor je u inostranstvo izvezao 9.435 tona bakra, što mu je, zajedno sa prodajom ostalih proizvoda, obezbedilo 34 odsto veći izvoz u odnosu na isti period prošle godine.

"Englezi su otkupili sve količine srebra, platine i paladijuma, dok je u Poljsku otpremljen sav selen i plavi kamen. Bakar iz Bora prodavan je u Nemačkoj, Turskoj, Hrvatskoj i Bugarskoj", navodi se u saopštenju te kompanije.

Devizni priliv od prodaje bakra, srebra, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << platine, paladijuma, selena, sumporne kiseline i plavog kamena u prva četiri meseca iznosio je 80,2 miliona dolara.

Od januara do aprila RTB Bor je, pored svog osnovnog proizvoda - bakra, na stranom tržištu prodao i šest hiljada tona sumporne kiseline, tonu i po srebra, 430 tona plavog kamena, 11,7 tona selena, 13,2 kilograma paladijuma i kilogram i po platine. Englezi su otkupili sve količine srebra, platine i paladijuma, dok je u Poljsku otpremljen sav selen i plavi kamen.

O poslovanju borske kompanije najbolje govore indeksi iz bilansa koji pokazuju da je 66,4 odsto ukupne proizvodnje i prodaje koju beleži RTB Bor - izvoznog karaktera. RTB značajno učestvuje u izvoznom bilansu Srbije i zbog toga se nalazi među najvećim srpskim izvoznicima.
Pogledaj vesti o: Turska

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.