Iznenađujuć pad cene zlata

Izvor: MC Bor, 16.Dec.2011, 09:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Iznenađujuć pad cene zlata

Bor, Beograd, 16. decembar
Jedini „sigurni izlaz“ iz krize valuta poslednjih meseci za investitore je bilo zlato. Ali, prethodnih dana, cena ovog metala na svetskim tržištvima, ipak, pada, pišu Novosti.
- Kretanje cene zlata treba posmatrati u nešto dužem vremenskom intervalu, jer, od početka godine ono beleži rast vrednosti od oko 15 procenata - objašnjava za „Novosti“ Nenad Gujaničić, glavni broker „Sinteza invest grupe“. - Aktuelni pad cene posledica >> Pročitaj celu vest na sajtu MC Bor << je strepnji ulagača da bi globalna ekonomija mogla mnogo da uspori. Posledično, padaju cene svih resursa, pa i zlata.
Damjan Mencej, direktor „Ilirika investments“, ističe da je glavni trend cene zlata rastući, a očekivani pad koji se desio u poslednjih nekoliko dana prestavlja samo korekciju glavnog trenda, jer se priroda kretanja cena ogleda u ciklusima.
- Cena zlata može eventuelno da padne do 1.530 dolara, granice na kojoj je bilo najviše transakcija, odnosno na ovoj granici cena postaje atraktivna za investitore koji već imaju zlato - objašnjava Mencej za „Novosti“. - Očekuje se da će baš oni povećavati svoju imovinu u zlatu i da će se njihovom reakcijom nastaviti glavni trend rasta cene zlata do projektovanog istorijskog maksimuma od preko 2.000 dolara za finu uncu.
SVE NA DOLE
POSLE pada evra na gotovo godišnji minimum vrednosti u odnosu na dolar, pojeftinila je i sirova nafta na berzama u Njujorku i Londonu. Padaju i cene akcija kompanija na evropskim berzama.
Pogledaj vesti o: Bor

Nastavak na MC Bor...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MC Bor. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MC Bor. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.