Izvor: MC Bor, 24.Feb.2013, 15:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izašao novi broj „PULS ISTOKA“. Glavna tema: Sindikalni rat u RTB Bor i štrajk glađu

Bor, 24. fеbruar
Autor: S. Marjanović
Novi broj novog, ilustrovanog timočkog dvonedeljnika „Puls Istoka“ nalazi se od petka u prodaji. Zahvaljujući aktuelnosti i bogatom sadržaju „PULS“ je, bar u Boru, već rasprodat. Glavna, udarna tema broja jeste Sindikalni rat u RTB Bor koji je prouzrokovao i prvi sindikalni štrajk glađu poslednjih 12 godina čiji je glavni akter niko drugi do borski sindikalni lider i čovek koji je mnogo učinio da se kombinat bakra ne proda tajkunima, Dragiša Trujkić. On je četiri dana gladovao zbog nepravde, drskosti i bahatosti, zloupotreba i moćničkog ponašanja direktora u RTB i RBB koji na sve moguće načine pokušavaju da naprave još jedan, njihov sindikat, Sindikat rudara Srbije. Na to su im ukazali i prvi funkcioneri Samostalnog sindikata Srbije, ali direktorima na čelu sa Blagojem Spaskovskim ništa nije vredelo. NIje vredelo ni pismo dvojice sindikalnih predsednika Aleksandru Vučiću u kome se naglašavaju kriminalne radnje i nezakonitosti u RTB. Dragiša Trujkić je prekinuo štrajk galađu na molbu porodice, prijatelja i kolega kako bi se svi problemi rešili u institucijama sistema, a to znači i otvoreno „prozvani“ kriminal i korupcija. Trujkić je od pre dva dana u borskoj bolnici, jer je organizam na ivici imuniteta, a kakve su posledice po zdravlje od gladovanja tek će se saznati. Veliki borac za sindikalna prava nije naišao ni ni očekivanu, značajniju podršku svojih kolega u sindikalnom vrhu Srbije. „Puls Istoka“ jedini u Srbiji objavljuje autentična pisma, proglase, saopštenja i informacije od većeg broja pojedinaca i institucija vezanih za ovaj, nesvakidašnji slučaj koji srpska javnost nije adekvatno propratila. Uz ovu temu obajvaljena su i dva komentara, udvodni „Dva pisma Aleksandru Vučiću“ i TV kritika „Poslanikov šou topionicom izazvan“.
Novinari „Puls Istoka“ objavljuju i reportaže o našim kuvarima iz Knjaževca i cele Srbije sa 14 osvojenih zlatnih medalja na međunarodnom šampionatu kulinastva u Tuskoj. Oni su dobili titulu najboljih na svetu. Tu je i reportaža o srpskoj Čehinji iz Brestovačke banje i njenom  dedi Ferdinandu najboljem sarajevskom školskom drugu sa Gavrilom Principom , te priču o Sokobanjčaninu amateru koji „istražuje i verodostojno beleži omamljujuću tradiciju zavičaja“, kao i zapis o jedinstvenom u svetu srpsko-turskom vojničkom groblju  na Liparu kod Knjaževca. „Puls Istoka“ objavljuje i dva feljtona, o graditeljima Hidroelektrane Đeradap jedan i o tome kako je čuveni istraživač Vladimir Kartić 1887. godine video granice, geografiju, klimu i običaje istočne Srbije pod naslovom Bor na kraju sveta. Tu je i Mala čitanka istorije Timočke kreajine. I ovog puta ne izostaju stalne rubrike: Rajačka škola zdravlja i Recepti za dušu. Na srednjim stranama Razglednice je foto-repotraža u Rajcu, sa dr Perom, Zaječarcem, drugim srpskim Palagićem.
„Puls Istoka“ može da se nabavi na svim kisocima širom istočne Srbije.
Podeli/Sačuvaj

Nastavak na MC Bor...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MC Bor. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MC Bor. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.