Iščupao sam  dečaka iz čeljusti psa

Izvor: Blic, 30.Mar.2009, 09:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Iščupao sam dečaka iz čeljusti psa

BOR - Do sada sam stotinu puta video da pas namerava da ujede čoveka, ali prvi put sam video da životinja želi i da ubije. U ušima će mi do kraja života odzvanjati krvoločno režanje rotvajlera i u sećanju ostati prestravljeni izraz bespomoćnog deteta. Ovim rečima Boranin Miroslav Mitrović, radnik Rudnika bakra Bor, opisuje događaj od petka po podne, kada je iz čeljusti rotvajlera sigurne smrti spasao petogodišnjeg >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Lazara Strainovića.

Mitrović kaže da se tog dana slučajno zadesio kod majke u stanu u Ulici Dimitrija Tucovića kada je sve ukućane užasnuo dečji krik koji je dolazio spolja.

- Sestra je istrčala na terasu i ugledala stravičan prizor. Pas je mališana ščepao zubima i bacao ga levo-desno. Rekla mi je samo: Bato, pas ubi dete. Nisam razmišljao ni sekund, već sam izleteo iz zgrade. Čuo sam vrisku žena koje su bespomoćno stajale okolo. Tada mi je prišla neka žena i dodala metlu kako bi drškom udario psa. Posle tri jaka udarca po telu drška je prsla, ali pas nije imao nameru da popusti. U tom momentu više nisam razmišljao o sebi, već samo da spasim mališana koji od šoka više nije ispuštao glas. Udario sam podivljalu zver nekoliko puta nogama u telo i tek tada je ispustio dečaka. Pas me nije ni pogledao, već mi je došao iza leđa i vrebao priliku da ponovo nasrne na žrtvu. Nikada do sada nisam video takav pogled, jer sam stekao utisak da je jedino što je hteo bilo da ubije, priča Miroslav, još u neverici od onoga što je doživeo dva dana ranije.

Pošto je mališana njegov spasilac podigao sa zemlje i sa okrvavljenom nogom poneo ka njegovoj kući, rotvajler koji se zove Beban mirno je odšetao.

Miroslav, koji kaže da obožava pse, rekao je i da je čuo vlasnika psa kada je napomenuo da će sam ubiti svog kućnog ljubimca, ali da čeka analize kako bi se utvrdilo da li je bio zaražen. Zasad se ne zna kako se pas iskrao iz dvorišta i da li je pokidao lanac ili ga je gazda odvezao. Meštani ovog dela grada kažu da je pas više puta viđen van dvorišta i da je režao na ljude i upozoravaju da se u dvorištu prizemne kuće u kojoj je čuvan rotvajler nalazi i ženka iste rase koja je, kako nam je rečeno, još krvoločnija.

Prijave protiv vlasnika

Portparol borske policije Dalibo Baj rekao je za „Blic” da policija radi na prikupljanju potrebnih činjenica kako bi se rasvetlile sve okolnosti koje su dovele do nesreće. On je rekao da bi protiv vlasnika psa Milana Petkovića mogla da bude podneta prekršajna prijava zbog neadekvatnog čuvanja psa, ali i krivična, jer je dete zadobilo teške telesne povrede.

Lazar se oporavlja

Mali Lazar, koji je operisan na Institutu za majku i dete, polako se oporavlja.

- Najbitnije nam je da se on oseća bolje. Veseo je i počeo je da se igra igračkama koje su mu doneli roditelji. Moramo svi da verujemo u oporavak, a kaže da ga noga sad ne boli - kaže zabrinuta Ljilja, baka mališana.

Dr Zoran Paunović iz Instituta za majku i dete kaže da ne očekuje trajne posledice po zdravlje dečaka. Trenutno traje borba protiv infekcije, a dobra vest je da je očuvana funkcija ekstremiteta i tkiva.

- Biće potrebno još nekoliko operacija kako bi se oporavila butina. U najboljem slučaju, petogodišnji Lazar će proći samo sa ožiljcima, ali je još uvek rano za prognoze o posledicama po mišiće - precizirao je dr Paunović.

J. Š. - I. M.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.