Institut u Boru istražuje geološke rezerve bakra

Izvor: S media, 06.Jun.2010, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Institut u Boru istražuje geološke rezerve bakra

Institut za rudarstvo i metalurgiju iz Bora trebalo bi da u naredna četiri meseca istraži geološke rezerve bakra u tom gradu, saopštio je danas borski kombinat bakra.

O tom istraživanju i o poslovno-tehničkoj saradnji poslovodstvo Rudarsko-topioničarskog basena (RTB) Bor i Institut za rudarstvo i metalurgiju, koji je nekada poslovao u sastavu RTB-a, potpisali su sporazum, piše u saopštenju.

Generalni direktor RTB-a Blagoje Spaskovski rekao je da je dogovoreno >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << da stručnjaci Instituta u roku od četiri meseca izrade dopunske rudarske projekte za overu geoloških rezervi bakra i transport jalovine u rudniku Veliki Krivelj.

On je dodao da je taj posao vredan 15 miliona dinara.

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.