Izvor: TimockeVesti.net, 07.Jul.2022, 18:06

In memoriam: ĆEBA

Bor, 7. jul – Alpinistička zajednica Srbije, planinari Bora, bajkovita planina Stol, ostali su bez Stevana Biolenčeka – Ćebe, istaknutog, odvažnog i smelog alpinističkog, gorskog zanesenjaka, jednog od desetinu kakvih je sedmdesetih i osamedesetih godina u tadašnjoj velikoj državi imao jedino Bor. Ostaće u dubokom sećanju generacijama PSD “Crni vrh”, pamtiće ga po >> Pročitaj celu vest na sajtu TimockeVesti.net << mnogim prvenstvenim usponima na Stol, Triglav, na vrhove Austrije, Švajcarske, Bugarske, Turrske.
Iako lošeg zdravlja, krenuo je tih godina sa grupom borskih alpinista na istorijski pohod – u osvajanje “Krova Afrike”, na vrh Kilimandžaro. Ceo grad Bor tada je bio uz svoje planinare, dočekani su kao najuspešniji i najhrabriji, kao ljudi koji su celom svetu pokazali koji su i odakle su stigli. Proneli su ime Bora diljem planete. U toj slavnoj ekipi bio je i Ćeba.
Voleo je Bor, svraćao u nekadašnje “Balkanče” viđajući društvo staro, živeo je skromno, gotovo povučeno. Tiho je, gotovo nečujno proveo poslednje godine. Napustio je drugare i voljeni grad, najmilije svoje u 72. godini života.
Slava ti i hvala na svakom trenutku, Ćebo, alpinistički junače, poruka je tvojih planinara, svih onih s kojima si dane i godine, leta i zime, bdio i snivao podno Stene i zelenoga Stola.
Članak In memoriam: ĆEBA se pojavljuje prvo na Borske Narodne Novine.

Nastavak na TimockeVesti.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TimockeVesti.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TimockeVesti.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.