IZVRŠEN ATENTAT NA POZNATOG RUSKOG PISCA: Drama u Rusiji - Eksplodirao automobil kojim se prevozio, vozač poginuo!

Izvor: SrbijaDanas.com, 06.Maj.2023, 15:04

IZVRŠEN ATENTAT NA POZNATOG RUSKOG PISCA: Drama u Rusiji - Eksplodirao automobil kojim se prevozio, vozač poginuo!

Neuspešan pokušaj atentata na ruskog pisca dogodio se danas u mestu Nižnji Nogorod.

Ruski pisac i kopredsednik političke partije "Pravedna Rusija - Za istinu" Zahar Prilepin zadobio je povrede nogu u eksploziji automobila na auto-putu u oblasti Nišnji Novgorod, dok je njegov vozač poginuo.

Iz Prilepinove pres službe navode da je političar "dobro" i da se utvrđuju okolnosti događaja.

Izvor iz organa reda rekao je da je automobil ruskog pisca >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << dignut u vazduh na auto-putu u Borskom okrugu.

"Osoblje Hitne pomoći, policije i istražne komisije su na putu ka licu mesta", rekao je izvor za "Sputnjik".

Ruska policija uhapsila je muškarca koji bi mogao biti umešan u pokušaj atentata, saopštila je predstavnica ruskog Ministarstva unutrašnjih poslova Irina Volk.

Muškarac je uhapšen u Nižegorodskoj oblasti, a iz službi za sprovođenje zakona saopštili su da je on ranije viđen u rejonu gde je došlo do eksplozije vozila.

Prilepin podržava rusku invaziju na Ukrajinu.
Pogledaj vesti o: Bor

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.